Bütün Kaynaklarını Askeri Harcamalara Harcayan Yunanistan, Bölgesel Güç Olmak İstiyor!

Son yıllarda askeri harcamalarını artıran Yunanistan ekonomik olarak zor günlerden geçmesine rağmen Türkiye ile savaşa girmek istiyor.

03.11.2021-16:55 - (Son Güncelleme: 03.11.2021-17:02)

Türkiye ile askeri anlamda rekabet edebilmek için bütün kaynaklarını askeri harcamalara ayıran Yunanistan'da basında yer alan haberlerde, Türkiye'ye karşı özel birlik kurulması gerektiği belirtildi.

Ekonomik anlamda yıllardır belini doğrultamayan Yunanistan, Ege Denizi'nde Türkiye ile rekabet edebilmek için bütün şartları zorluyor.

TÜRKİYEDEN GELECEK SALDIRILARA KARŞI ÖZEL BİRLİK OLUŞTURULMALI

Türkiye tarafından adalar bölgesine gelecek herhangi bir saldırı için tetikte olunması gerektiğini vurgulayan Yunan basını, Astsubaylar'dan oluşan tam donanımlı bir Deniz Piyadeleri bölümü oluşturmamız gerektiğine inanıyor. Bu oluşum, en kısa sürede herhangi bir adaya doğrudan nakledilebilecek şekilde tasarlanmalı.

TÜRKİYE BÖLGEDE BARIŞI İSTİYOR

Ankara'dan yapılan barış dolu açıklamaları önemsemeyen Yunanistan, Türkiye'nin geçtiğimiz günlerde yaptığı adalar silahlardan arındırılsın teklifini reddetmişti. Buna karşılık Yunan basını Türkiye'yi yeni F-35'ler ile tehdit ederek şu açıklamalara yer verdi; "Özellikle Erişim Yasağı ve Engelleme (A2 / AD) ile ilgili teknolojik gelişmeler göz önüne alındığında, Rafale için bir F5 standardının geliştirilmesi gerekli olacak" denilen haberde, jetin nükleer silahla donatılmasının planlandığı vurgulanarak "her halükarda, jetin nükleer caydırıcılık potansiyeli onu Ankara için endişe noktalarından biri haline getiriyor"

BÖLGEDE HER AN TÜRK-YUNAN ÇATIŞMASI YAŞANABİLİR

Türkiye'yi kızdırmak için her yolu deneyen Yunan basını, iki ülke arasında her an çatışma çıkabileceğinin vurgusunu yaparak, Fransa desteği sayesinde Türkiye'nin ağır bir yenilgi alacağını vurguladı.

TÜRK-YUNAN SAVAŞINA NATO MÜDAHALE ETMEYECEK

Basında yansıyan haberler hakkında yorum yapan bir NATO analisti NATO'nun bu konu hakkında taraf tutmadığını belirterek şu açıklamaları yaptı; "Ancak bu Yunan-Fransız savunma anlaşmasıyla Fransa, silahlı çatışma da dahil olmak üzere Yunanistan'ın tarafını tutmaya kararlı" 

GEÇTİĞİMİZ HAFTALARDA ABD YUNANİSTAN'A ASKERİ SEVKİYAT DÜZENLEMİŞTİ

ABD Hava Kuvvetleri yaptığı son bildiride, Kuzey Karolina, Seymour Johnson Hava Kuvvetleri Üssünde bulunan, 336. Avcı Filosu birliği, ABD'nin Avrupa-Afrika tatkibatlarına katılmak için Yunanistan'ın Larissa Hava Üssü'ne ulaştığını açıkladı.

Yapılan açıklamada Castle Forge adı verilen tatbikatın, ABD'nin Karadeniz bölgesinde kolektif savunma stratejisine yönelik olduğu vurgulandı.

Castle Forge tatbikatına yönelik 15 F-15 uçaklarının yanı sıra birçok yeni savaş teknolojisinin de deneneceği belirtildi. Yapılan yazılı açıklamada ABD ve müttefiklerinin her zaman potansiyel tehditlere yanıt vermeye hazır olduğu vurgulandı.

F-15 uçaklarının 3 filo halinde ilk olarak İngiltere'ye ulaştığını açıklayan ABD Hava Kuvvetleri, verdiği uçakların oradan Yunanistan üssüne geldiğini belirtti. Tatbikata Bulgaristan, Romanya ve Kanada'nın da katılacağı kaydedildi.

Yunan medyasında yer alan haberlere göre gelecek aylarda Amerika Birleşik Devletleri Yunanistan'ın Dedeağaç Limanına askeri sevkiyat yapacak. Çıkan haberlere göre şimdiye kadarki en geniş çaplı sevkiyat olacağı beklenirken, ABD'nin çok sayıda İHA, tank, top, helikopter ve ağır silahı Yunanistan'a getirmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal