Burun Estetiği Olanlar Maske Takabilir mi?

Koronavirüs dönemi koruyucularımızdan biri olan maskeler, burun estetiği yaptıranlarda soru işareti oluşturuyor. Burun estetiği olanlar maske takabilir mi? Burun estetiği olanların maske takması sakıncalı mı? KBB ve Baş&Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Serkan Barışkan, konuyla ilgili açıklama yaptı.

16.02.2021-15:16 - (Son Güncelleme: 16.02.2021-15:16) Burun Estetiği Olanlar Maske Takabilir mi?

KBB ve Baş&Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Serkan Barışkan, kısıtlamaların kalkmasıyla beraber tüm dünyada estetik operasyon başvurularında artış yaşandığını belirtti. Peki burun estetiği olanlar maske kullanabilir mi? Burun estetiği olanlar maske takabilir mi?

BURUN ESTETİĞİ YAPTIRANLAR MASKE TAKABİLİR Mİ?

Burun estetiği için başvuruda bulunanların en büyük kaygısının ameliyat sonrasında maske kullanımı konusu olduğunu ifade eden Dr. Barışkan, 'Pandemiden dolayı ‘ameliyat sonrası maske kullanabilir miyim?’ sorusu hastaların merak ettiği konulardan biri haline geldi. İçinde bulunduğumuz şartlarda toplum içine girebilmek için maske kullanımı şart. 

Son dönemde pek çok maske çeşidi hayatımıza girdi. Pekiyi ameliyat sonrası hangi maskeler uygun? Burun estetiği sonrası maske seçiminde temel prensip buruna baskı uygulamamak olmalıdır. Bu prensip temel alınarak maske seçimi yapılmalıdır. 

Burun estetiği sonrası cerrahi maske kullanılırken telli olmasına dikkat etmeliyiz. Tele, uygun şekli yüzümüze takmadan önce vermeli, böylece burun ucuna baskı yapmamalıyız. Onun dışında iyileşme sürecinde burun ucuna baskı yapmayan her türlü maskeyi tercih edilebilir ve siperliklerden de destek alabiliriz' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal