Burun ve Dudak Mesafesi Ameliyatsız Düzeltilebiliyor

Yüzde dikkat çekici şekilde burun tabanı ve üst dudak arasındaki mesafesinin uzun olmasından rahatsız olanların ameliyatsız bu durumdan kurtulması mümkün. Burun ip askı yöntemiyle burun tabanıyla üst dudak arasındaki mesafe kısaltılarak yüze daha genç bir görünüm sağlanabiliyor.

11.02.2021-12:41 - (Son Güncelleme: 11.02.2021-12:41) Burun ve Dudak Mesafesi Ameliyatsız Düzeltilebiliyor

Dermatoloji Uzmanı Dr. Seda Erdoğan, burun tabanı ile üst dudak arasındaki mesafenin kişiden kişiye değişmekle birlikte kadınlar için bu mesafenin 1 ile 1.2 cm, erkekler içinse 1.3 ile 1.5 cm arasında olması gerektiğini açıkladı. Normalden uzun olan bu mesafenin bireylerde mutsuz ve estetik olmayan bir görüntüye sebep olabildiğini kaydeden Dr. Erdoğan, üst dudak ile burun tabanı arasındaki mesafenin normalden uzun olmasının doğuştan olabildiği gibi yaşlılık, çevre dokunun destek fonksiyonunun azalması ve burun estetik operasyonları sonrası oluşabildiğini belirtti.  


İP ASKI YÖNTEMİ BAŞARILI BİR UYGULAMA 

Çeşitli nedenlerle bu mesafenin normalden uzun olduğu durumlarda ameliyatsız burun ip askı yönteminin başarıyla uygulandığını anlatan Dr. Erdoğan, 'Üst dudak ip asma tekniği, üst dudakta kesi uygulanmasına gerek kalmadan yani herhangi bir iz olmaksızın yalnızca özel asıcı ipler yardımı ile üst dudağın burun tabanına asılmasını ve burun dudak mesafesinin kısaltılmasını sağlar. Üst dudak asma tekniğinin hyalüronik asit dolgularla beraber yapılması dudağın kalınlığını da artırmakta, bu sayede burunla dudak mesafesi daha da kısaldığı için çok daha genç ve güzel bir görünüm elde edilebilmektedir' dedi. 


10 DAKİKALIK BİR İŞLEM 

İp askı uygulamasının lokal anestezi altında gerçekleştirilen 10 dakikalık bir işlem olduğuna dikkat çeken Dr. Erdoğan, 'Eriyebilen, vücutla biyouyumlu özel ipler yardımı ile dudak burun tabanına asılır. İlk 10 gün hafif gerginlik hissi yaşanabilir ancak vücutta kendiliğinden eriyen ipler kullanıldığı için kalıcı rahatsızlık oluşmaz. Kalıcılığı 1.5 yıl olan bu uygulama sayesinde kişi günlük hayatından kopmadan istediği görsel sonuca rahatlıkla ulaşabilir' şeklinde konuştu. Dr. Erdoğan, konforlu olması, vücut içinde zararlı bir yan etkisinin olmaması gibi özellikleriyle iple üst dudak askılama işleminin istenildiğinde tekrar edilebildiğinin de altını çizdi. 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal