Bursa'nın Uludağ yolunda seyir halinde olan ve o esnada navigasyon kullanan sürücülere dikkat!

O güzergahta navigasyon sizi uçuruma götürüyor. Çevrede yaşayan vatandaşlar, Uludağ'a çıkmak isteyen ziyaretçileri navigasyon da ki harita uçurumlu ve eğimi fazla yola yönlendirince çözümü pankart ile uyarmada buldu.

24.06.2022-11:31 - (Son Güncelleme: 24.06.2022-12:05)

Bursa'nın Uludağ yolunda seyir halinde olan ve o esnada navigasyon kullanan sürücülere dikkat. O güzergahta navigasyon sizi uçuruma götürüyor. Çevrede yaşayan vatandaşlar, Uludağ'a çıkmak isteyen ziyaretçileri navigasyon da ki harita uçurumlu ve eğimi fazla yola yönlendirince çözümü pankart ile uyarmada buldu. Bursa'dan Uludağ'a çıkacakları navigasyon da ki harita uçurumlu yola yönlendirince vatandaşlar yolun girişine pankart asarak sürücüleri uyarmaya başladı.

"Tehlikeli viraj ve yokuş"

Uludağ'a çıkacak olan vatandaşlar navigasyona adres yazdıklarında, navigasyon ana yoldan değil de sürücüleri Osmangazi ilçesi Demirkapı Mahallesi'ndeki kestirme yola yönlendiriliyor. Bu yolda eğim fazla ve keskin virajlarla dolu olunca çok sayıda araç kaza yaparak yolda kalıyordu. Çok sayıda araç sürücüsü bu yola girip kaza yapınca mahalleli de yolun başına pankart astı. Asılan pankartta "Dikkat; navigasyona aldanıp Uludağ yoluna çıkış için bu yolu kullanmayın. Tehlikeli viraj ve yokuş" ifadelerine yer verildi. Mahalle sakinleri sürücüleri sözlü de uyarıyor Navigasyonla bu yola gelen Uludağ yoluna çıkacak sürücüler pankartı görünce geri dönerek başka yolu kullanıyor.


"Pankart asılarak önlem alındı"

Yaşanan kazaları önlemek amacıyla alınan pankart hakkında konuşan mahalle sakini Rami Avcı, "Mahallemizde bulunan bu yol Uludağ yoluna çıkıyor. Fakat yolun eğimi çok fazla ve çok dik. Navigasyon araçları buraya getiriyor. Bu araçlar bu dik ve virajlı yolu kullanınca yolda kaza yapıyordu. Kazalar çok fazla olunca pankart asılarak önlem alındı. Bu pankartı gören sürücüler geri dönerek başka yolu deniyor" ifadelerini kullandı.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal