Bursa'da duyduğu ezan sesinden etkilenen Ukraynalı turist kadın Müslüman oldu

Turistik gezi amaçlı Bursa kentine gelen Ukraynalı Daria Yaroshenko, duyduğu ezan sesinden çok etkilendi. Ezanı okuyan müezzinle tanışan Yaroshenko, Müslüman oldu.

07.04.2022-13:52 - (Son Güncelleme: 07.04.2022-14:15)

Gezmek için geldiği tarihi kent İznik’te Ayasofya Camiinde okunan ezan sesinden etkilenen Ukraynalı genç kadın aynı camide kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

Bursa'nın tarihi İznik ilçesine gezi amaçlı gelen Ukraynalı turist kafilesi şehrin tarihi yerlerini gezdi. Öğle saatlerinde yemek molası veren turistlerden Daria Yaroshenko, bir lokantada yemek yediği esnada İznik Ayasofya Camisi'nde okunan öğle ezanını duydu.

Müslüman olmak istedi

Daria Yaroshenko ezan sesinden çok etkilenerek eşi ile birlikte Camiye gitti. Ezanı okuyan müezzinle tanışan ve ezanın anlamı ve makamlarıyla ilgili merak ettiklerini sordu. Müezzinin sorularını cevaplamasının ardından turist kadın Müslüman olmak istediğini dile getirdi.

Ukraynalı Daria Yaroshenko

Ezan sesini duyunca içimde bir şey titredi

İznik İlçe Müftülüğüne gelen Daria Yaroshenko, İlçe Müftüsü Üzeyir Yavaş ile birlikte Tarihi İznik Ayasofya camiine giderek Kelime-i Şehadet getirdi ve Müslüman oldu. Daria, adını da Derya olarak değiştirdi.

Kur’an-ı Kerim hediye edildi

İslam dinini seçen Ukraynalı Daria: “İznik’in tarihi bir yer olduğunu duymuştum. Gezmek amaçlı geldik. Burada yemek yerken Ayasofya Camisi'nden ezan sesini duydum, çok etkilendim. Osman hocanın sesi beni çok etkiledi. İçimde bir şeyin titrediğini hissettim. İnternetten Kur’an-ı Kerim’i araştırdım. Kendi isteğimle Müslüman olmaya karar verdim.” ifadelerinde bulundu.

Ukraynalı Daria Yaroshenko

Savaş için çok üzgünüm

Daria Yaroshenko Ukrayna’da savaşın kendisini çok etkilediğini belirterek: “Benim orada yaşayan akrabalarım var. Onların hayatlarından endişe ediyorum, kalbim de çok acıyor. Savaş bittiği gibi ülkeme gideceğim.” sözlerinde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal