Bursa Hayvanat Bahçesi

Birçok hayvan ve bitki çeşidini içerisinde barındıran hayvanat bahçesinde vahşi yaşamda bulunan birçok canlı bulunmaktadır. Gerçek yaşamlarına uygun olarak hazırlanmaya çalışılmıştır. İçerisinde yer alan hayvanların bakımı ve temizlenmesi çeşitli görevliler tarafından yürütülmektedir.

07.07.2020-13:54 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-13:48) Bursa Hayvanat Bahçesi

Bursa Hayvanat Bahçesi:  Lama, nil timsahı, iguana, leopar, aslan, ayı, zebra, şahin gibi çeşitli hayvan türleri bulunmaktadır. Kimi hayvanlar kısmen daha güvenli olmakla beraber bazı hayvanlar insanlar için risk taşımaktadır. Hayvanların kendi ortam koşullarına göre düzenlenmiştir. Su kuşlarının ayrıldığı bir bölüm de vardır. Burada ayrı bir kafes ve gölet dikkat çekmektedir. Çevreye karşı duyarlılığın arttırılması sebebiyle önemli bir yere koyulan hayvanat bahçesi çocuktan yetişkine kadar her kesimin gezip görmesi gereken önemli değerlerden biridir. Kalıplaşan ezber cümleler yerine çocukların görerek yaşayarak öğrenmesi bilgilerin daha kalıcı olmasını sağlayacaktır. Doğayla ilgili gözlem ve faaliyetlerin yürütülmesi konusunda da son derece önemli bir konuya sahiptir. Çevreye karşı azalan bilincin düzeltilmesi ve iyileştirilmesi adına bu tarz bahçe ve parklara götürerek doğa ve canlılar sevdirilmelidir. Hayvanlar ezberde değil akılda kalmalıdır. Bu sebeple hayvanat bahçelerin önemine vurgu yapıyoruz. Aynı zamanda bu tarz doğa yürüyüşleri yaparak oksijen alarak, yeşilliğin ortaya çıkardığı güzelliğe şahit olursunuz. Bursa'ya gidildiğinde mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır. Aynı zamanda çocukların  gezerken eğleneceği çeşitli çocuk parkları ve kafeteryalar oluşturulmuştur. Hayvan klinik ve bakım yerleri gözler önüne serilmektedir. Tanıdıktan sonra sevme ve koruma üçlüsü hayvanat bahçelerinde unutulmaması gereken unsurlardan biridir. Aynı zamanda hayvanat bahçesinin içinde küçük çocuklar için hazırlanan slayt ve eğitimler dikkat çekmektedir. Çeşitli fotoğraflar ve gösteri alanlarıyla birlikte daha renkli ve ilgi çekici bir hale gelmiştir. İçerisinde bulunan idari binalar, rehabilitasyon merkezleri   ve klinikleri hayvana verilen değeri gözler önüne sermektedir. Hem canlılar için hem de onları dışardan izleyen insanlar için temiz ve  kullanışlı ortamlar oluşturulmaya çalışılmıştır.  Çeşitli aslan barınakları ve suların bulunduğu kafesler gibi birçok alternatifi gözler önüne sermektedir. Avrupa’nın en tanınan canlıları arasında yer alan Afrika savanası değişik milletlerde yaşayan hayvanların sembolü durumundadır. Yetişkin ve çocuk olarak ayrılan bölümlerinde Cumalı Kızlık evleri ile Türk mimarisi ve dekoru yaşatılmaktadır.

Ulaşım

Bursa Hayvanat Bahçesi:  Bursa Orhangazi'de bulunan hayvanat bahçesi Soğanlı Mahallesine bağlıdır. Arkadaş ve ailenizle gelmeyi düşünüyorsanız Soğanlı'ya giden otobüs ve minibüslere binerek gelebilirsiniz. Aynı zamanda özel araçla da gelme fırsatınız bulunmaktadır. Ulaşım açısından rahat bir yolculuk olacaktır.

Fiyatlar

Bursa Hayvanat Bahçesi:  Doğal güzelliklerin ve birçok  canlı çeşidinin olduğu bu yerde fiyatlar yetişkin ve öğrenci olmak üzere ayrılmaktadır. Yetişkinler 6 öğrenciler ise 2,5 lira vererek hayvanat bahçesine dolaşabilmektedir. Aynı zamanda aileleriyle gelen kişiler için otopark ücretsiz hale getirilmiştir. Birçok olanağı içinde bulundurması sebebiyle yerli yabancı birçok turistin ilgilendiği doğa harikası yerlerden birini oluşturmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal