Bu Yöntemlerle Karıncalardan Kurtulun

Yaz aylarının gelmesi ve sıcaklıkların artması karıncaların evlerde çoğalmasına neden oldu. Özellikle besinlerin bulunduğu mutfakta artış gösteren karıncaları önlemek zor olabilir. Peki karıncalardan nasıl kurtulabilirsiniz? İşte detaylar...

20.06.2020-09:24 - (Son Güncelleme: 20.06.2020-09:16) Bu Yöntemlerle Karıncalardan Kurtulun

Mutfaklarımız yaz aylarında yuvalarından çıkan karıncalarla doludur. Evimizde görmek istemediğimiz karıncalara zarar vermeden onlardan kurtulabiliriz.

KARINCALARDAN KURTULMANIN YOLLARI

Oldukça zeki olan ve çok çalışan karıncalar yaz aylarında evimizin eksik olmayan misafirleridir. Bu minik misafirleri onlara zarar vermeden kolay bir şekilde evimizde uzaklaştırabileceğimiz basit yöntemler vardır. Bu yöntemlerden ilki salatalık kabuğu kullanmaktır. Salatalıklar karıncalar için iyi bir engeldir. Karıncalar salatalık kokusundan hoşlanmadığı için o ortama koyacağınız salatadan etkilenip oradan uzaklaşacaktır. Kabukları her gün değiştirmeyi unutmamalısınız.

Tarçın da karıncaları rahatsız eder. Karıncalar kokulara karşı oldukça duyarlıdır. Keskin bir kokusu olan tarçından karıncalar nefret eder. Evde bulunan toz tarçın ya da tarçın yağını karıncaların yuvalarının önlerine dökerseniz kısa sürede yuvalarını terk edeceklerini görebilirsiniz. Karıncalar ekşi ve acı olan tatlardan da hoşlanmazlar. Bu yüzden limon karıncalardan kurtulmak için kullanabilirsiniz. Yuva girişlerine, tezgahlara limon parçaları bırakabilirsiniz. Karıncalar limonun ekşi tadından hoşlanmayacağı için bir daha o bölgeye gelmeyecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal