Günlük Cilt Temizleme Rutini

Günlük cilt temizleme rutini sayesinde cildinize daha ferah ve sorunsuz bir görünüm kazandırabilirsiniz. Temizleme rutininin nasıl olması gerektiği ile alakalı gerekli olan tüm detayları sizin için derledik!

15.06.2020-15:36 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-15:33) Günlük Cilt Temizleme Rutini

Bu harika duruş sayesinde siz de gençleşebilir ve var olan kırışıklıkların dahi izlerinin hafiflemesini sağlayabilir ve siyah noktalar ile savaşabilirsiniz.

Temizlik Rutininde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Günlük cilt temizleme rutini ile alakalı inceleme yapıldığı zaman adım adım uyulması gereken hususlardan bazıları şu biçimdedir;

• Öncelikli olarak cilt tipinize uygun olan bir ürün ile cildin yıkanması gerekir.

• Bu adımın hemen sonrasında tonik kullanımına geçmelisiniz. Tonik kullanımı ile cildin yatışması sağlanır. Ayrıca ciltte kalan herhangi bir kir ya da makyaj kalıntısı bulunuyorsa bunların da temizlenmesi için fırsat oluşturulur.

• Tonik adımının sonrasında nemlendirme serumuna geçiş yapmalısınız. Nemlendirici krem ile nemlendirici serum farklı şeylerdir. Her ikisinin de rutin içerisinde yer bulması gerekir. Serum bir adım önce daha sonrasında ise nemlendirici uygulanmalıdır.

Siz de bu hususlara dikkat ederek çok daha nitelikli ve sorunsuz bir cilt sağlığına kavuşabilirisiniz. En kaliteli olan ciltlerde dahi dönem dönem sıkıntılar meydana geliyor. Bu durum dahi temizlik rutininizi bozmadan uygulamaya devam etmeniz gerekiyor.

Siyah Noktalara Karşı Burun Bantlarını Kullanın

Siyah noktalara karşı siyah nokta bantları haftada bir kere düzenli olarak uygulanmalıdır. Cildi tahriş etmeden uygulandığı zaman köklü olan siyah noktaların bulundukları alandan temizlenmesi için bir fırsat yaratır. Bu bantların sonrasında uygulama yapılan alanın güzelce temizlenmesi gerekiyor. Yıkama jeli ile bu alanın kapsamlı bir biçimde temizlenmesi gerekir. Siyah noktaların ortadan tam manası ile kalkması için beslenmenize ve seçmiş olduğunuz kozmetik ürünlere de dikkat etmelisiniz. Her iki unsur da bizzat siyah noktanın sebebi olabilir.

Doğal Tonik Seçenekleri

Günlük cilt temizleme rutini kapsamında dilerseniz doğal tonikleri de kullanma gibi bir hakkınız bulunuyor. Bu aşamada doğal tonikleri kullanırken kişilerin özel olarak gül suyunu ve maden suyunu tercih ettikleri görülüyor. Gül suyu arındırıcı bir içeriğe sahiptir. Yağlı ciltler de kuru ciltler de büyük bir rahatlıkla kullanabilir.

Maden suyu ise mineral desteği ile cildin çok daha göz alıcı ve ışıl ışıl görünmesini sağlar. Her iki ürün de gözeneklerin sıkışlaşmasını mümkün kılar. Temizleme adımının hemen sonrasında tonik ile cildinize tampon hareketler ile bu sıvıları uygulayabilirsiniz. Gül suyu kullanacak olan kişilerin güvenilir içerikleri tercih etmesi gerekiyor. Gül suyunun sadece güvenilir olan markalardan tercih edilmesi gerekir.

Profesyonel Bakım Dönemi

Profesyonel bakım yapılan kliniklerden de kesinlikle yardım almanız gerekiyor. Bu noktada kliniklerin uygulamış olduğu derinlemesine bakım ve temizlik ile gözenekleriniz nefes alacaktır. Her ay bu profesyonel bakımın cildinizde gözle görülür bir iyileşme sağlayacağı da eklenmelidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal