Bu nasıl anne? Öz evladına yaptığı işkenceyle bu kadar olmaz dedirtti!

İnsanın her zaman için en değerli varlıklarından birisi olan evlatlara anne babalar en ufak kötü durumdan sakınır. Ancak yaşanan bu olay “böyle anne olmaz” dedirtti. Avcılar’da yaşayan Ezgi Karaçalı, henüz “1.5 yaşındaki öz kızının vücudunu jiletle keserek adeta işkence etti.

25.03.2022-12:30 - (Son Güncelleme: 25.03.2022-13:38) Bu nasıl anne? Öz evladına yaptığı işkenceyle bu kadar olmaz dedirtti!

İstanbul Avcılar’da meydana gelen olayda, 1.5 yaşında kızı olan Karaçalı, kızının vücuduna jiletle kesikler atarak, şırıngayla sabun ve çamaşır suyu enjekte ettiği iddiasıyla yargılandı. Ezgi Karaçalı öz çocuğunu tasarlayarak ve eziyet çektirmek yoluyla öldürmeye kalkışma suçundan herhangi bir indirim almadan 20 sene hapis cezasına çarptırıldı.

Bakırköy 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen davaya tutuklu sanık Ezgi Karaçalı, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) katılım gösterirken tarafların avukatları ise duruşma salonunda yerlerini aldı.

İtiraf ettiği için serbest kalmalı

Söz konusu duruşmada mahkeme başkanı iki tarafın boşandığını ve sanığın soyadının Karaçalı olarak değiştiğini ifade etti. Müşteki avukatı sanığın olaydan hemen sonra polis merkezine gidip ifade vererek suçunu itiraf ettiğini ve cezalandırılmasını uygun olduğunu belirtti.

Bu nasıl anne? Öz evladına yaptığı işkenceyle bu kadar olmaz dedirtti!

Duruşmada konuşma yapan sanık avukatı, "Alınan 3 raporda da atılı suça ilişkin maddi bulgu belirtilmemiştir. Atılı suç ile illiyet bağı kurulmamıştır. Müvekkilimin beraatını ve tahliyesini talep ediyorum" şeklinde konuştu.

Senin çocuğun var mı?

Duruşmada, sanık avukatının savunma yaptığı esnada gergin anlar yaşandı. Baba Eray Korucu sanık avukata doğru, "Senin çocuğun var mı? Benim çocuğum paramparçaydı. Sol elini kullanamıyor" şeklinde tepki gösterdi. Sanık anne Ezgi Karaçalı ise yaptığı savunmada "İşlemediğim bir suçtan dolayı 3 yıldır tutukluyum." sözleriyle serbest kalmak istediğini belirtti.

Bu nasıl anne? Öz evladına yaptığı işkenceyle bu kadar olmaz dedirtti!

İndirim uygulanmadı

Duruşma sonrasında kararı veren mahkeme heyeti sanık Ezgi Karaçalı'nın öz çocuğunu tasarlayarak ve eziyet çektirme şeklinde öldürmeye kalkıştığı kararının değişmediğini söyleyerek 20 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Yapılan eylemin kamu vicdanını yaralayan travmatik özelliğini olduğuna dikkat çeken mahkeme heyeti sanığa herhangi bir takdir indirimi uygulamayı hak görmedi. Söz konusu mahkeme, cezanın infazından ardından başlayacak şekilde anne Karaçalı’nın 20 yıl velayet hakkını kullanmaktan yasaklanmasına karar verdiğini açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal