İstanbul'da korkunç görüntüler, yaşlı kadına acımasızca işkence yaptı! Serbest kaldı

İstanbul’da bir bakıcı dehşeti daha yaşandı. 80 yaşındaki yaşlı kadın bakıcısının dehşet verici işkencelerine maruz kaldı. Boksör travması olarak adlandırılan yaşlı kadındaki şişlikler hastanede ortaya çıktı. Kamera görüntüleri de söz konusu olayı tüm gerçekliğiyle ortaya koydu. İşte o acımasız bakıcının yaptıkları..

22.03.2022-09:46 - (Son Güncelleme: 22.03.2022-11:06) İstanbul'da korkunç görüntüler, yaşlı kadına acımasızca işkence yaptı! Serbest kaldı

İstanbul'da yaşayan 80 yaşındaki alzheimer hastası M.K D. beraber günlerini geçirdiği bakıcının korkunç vahşetine uğradı. Yaşlı kadının kızı H.U., annesinin vücudundaki izleri fark edince hemen doktora götürdü. Doktorlar, yaşlı kadındaki şişliklerin 'boksör travması' olarak adlandırıldığını açıkladı. Sonrasında eve gizli kamera yerleştiren yaşlı kadının kızı, annesine yapılan akıl almaz görüntüleri kayıt aldı.

Söz konusu bakıcı 8 sene hapis cezası almasına rağmen iyi hal indirimi alarak sadece 26 gün sonra tahliye edildi. Olaydan geriye her gün adeta işkence gören yaşlı kadın ve acıları kaldı. 

4 senedir yaşlı kadını bakıyordu

Duyanların ağzını açık bırakan acımasız olay İstabul’da Kadıköy’e bağlı Suadiye'de meydana geldi. Türkmenistan uyruklu bakıcı M.S.A., 80 yaşındaki M.K.D.'ye her geçen gün daha fazla acı çektirdi. 4 senedir bakımını üstlendiği kadına acımasızca darbelerle zarar verdi.

Merhametsiz bakıcı, senelerdir baktığı alzheimer hastası yaşlı kadını sürekli olarak darp etti. Bakıcının uyguladığı şiddet her geçen gün o kadar ilerledi ki yaşlı kadın ağlayarak çığlıklar da atsa bakıcı, hiç geri durmadı ve nefes almasını engelleyerek saçlarından sürükledi.

Alzehimer hastası yaşlı kadın M.K.D.'nin yaşadığı dram aslında geçen sene vücudunda oluşan morluklar ve şişliklerle fark edilse de çok fazla rahatsızlığı olduğu için şiddet uygulanabileceği hiç düşünülmemişti. Ancak yaşlı kadının kızı annesinin kulağındaki şişik ve morlukları gördüğünde işin rengi değişti.

Gizli kamera dehşeti ortaya koydu

Bir şiddet olayının yaşanmasından kuşku duyan M.K.D.'nin kızı, annesi ile bakıcının birlikte olduğu eve gizli kamera yerleştirdi. Söz konusu kamera tüm olayı açıklığa kavuşturdu. Bir süre sonra gizli kamerayı fark eden bakıcının yüzündeki korku, yaptığı şiddeti de adeta gözler önüne serdi. Kamera görüntülerini izleyen Alzheimer hastası kadının kızı neye uğradığını şaşırdı. Görüntüleri izledikten hemen sonra emniyete giden kadın bakıcıdan şikayetçi oldu.

Gizli kamera dehşeti ortaya koydu

Gözaltına alınan M.S.A., öyle bir savunma yaptı ki, “pes artık” dedirtti. Hasta bir insana bakıcılık yapmasının kendisini psikolojik olarak yorduğunu iddia eden bakıcı, "Görüntülerdeki günlerde aşırı sinirliydim. Psikolojim de bozuktu, o da hiç sözümü dinlemiyordu. Amacım dengesini yerine getirmekti. Bu nedenle kendisine bir kaç kez vurdum.” ifadelerini kullandı. Mahkeme söz konusu bakıcıyı tutukladı. 

8 yıla kadar hapsi istendi

Bu kararın ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin bir dava açtı. Cumhuriyet Savcısı Ahmet Yiğit 6 gün gibi kısa bir sürede hazırladığı jet iddianamesinde, "Kendisini savunamayan yaşlı ve bakıma muhtaç kadını değişik tarihlerde dövdü. Hatta kafası, ağzı ve burnuna battaniye ile bastırdı. Hatta nefes almasını dahi engelledi. Yaşlı kadın ağladı, çığlıklar attığı" sözleriyle bakıcının uyguladığı dehşetin büyüklüğünü ortaya koydu. “Beden bakımından kendini savunamayacak kişiye eziyet” suçundan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

İstanbul Anadolu 62. Asliye Ceza Mahkemesi de ilk celsede davaya ilişkin kararı verdi. Mahkemede de daha önce yaptığı savunmaya benzer bir savunma yapan tutuklu sanık M.S.A., "Bakım gittikçe zorlaştı. Bundan dolayı da kendime hakim olamadım. Pişmanım." şeklinde konuştu. Dosyada yer alan bilirkişi raporu da yaşanan dehşet anları anbean görüntülerle ortaya koydu.

26 günde serbest

26 günde serbest

Mahkeme, 'Beden bakımından kendini savunamayacak kişiye eziyet' suçundan' bakıcıya 5 yıl hapis cezası verse de iyi hal indirimi uygulayarak bu cezayı 4 yıl 2 aya düşürdü ve 26 gündür tutuklu bulunan sanığın tahliyesine hükmetti. Bu ilginç kararın ardından yaşlı kadının ailesi ise "bu öldürmeye teşebbüs" diyerek verilen karara itirazda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal