Bu İddia Ortalığı Karıştırır! Koronavirüs Vuhan'dan Önce Orada Görülmüş

Koronavirüs (kovid-19) ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Koronavirüsün Vuhan'dan önce ABD'de tespit edildiğine ilişkin yeni bulgular ortaya çıktı.

16.06.2021-13:07 - (Son Güncelleme: 16.06.2021-13:43) Bu İddia Ortalığı Karıştırır! Koronavirüs Vuhan'dan Önce Orada Görülmüş

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin (CDC) 2020'nin ilk aylarında 24 bin Amerika vatandaşından alınan kan örneklerinde yaptığı detaylı çalışmaya göre, koronavirüs vakalarının Aralık 2019 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) bir takım bölgelerinde tespit edildiğine olan inancın arttığı  ifade edildi.

''ÇALIŞMALAR OLDUKÇA TUTARLI''

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin (CDC) sorumlusu Natalie Thornburg, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:

"Çalışmalar oldukça tutarlı. Muhtemelen burada bildiğimizden daha önce çok seyrek de olsa vakalar vardı ancak şubat sonuna kadar yaygınlaşmadı."

Koronavirüs (kovid-19), 2019 senesinin sonlarında Çin'in Vuhan şehrinde tespit edilmiş, 15 Ocak tarihinde Vuhan'dan dönen ve 19 Ocak tarihinde Washington eyaletinde bir klinikte tedavi altına alınan bir ABD'lide tespit edilen enfeksiyon ise Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) tespit edilen ilk vaka olarak değerlendirilmişti.

Aralık 2020 tarihinde yayımlanan ve Amerikan Kızılhaç kan bağışlarından alınan yedi bin örnek üzerinde çalışma yapan CDC liderliğinde yapılan bir çalışma da koronavirüsün 2019 yılının Aralık ayının ortalarından itibaren bir takım ABD'lilere bulaşmış olabileceğini belirtmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal