Koronavirüsün Belirtileri Değişti! Tat kaybı Artık Bir Semptom Değil

Koronavirüs üzerine yapılan en kapsamlı araştırmanın sonuçları şaşırttı. Buna göre dünya genelinde en belirgin 3 semptom güncellendi.

13.06.2021-19:14 - (Son Güncelleme: 13.06.2021-19:48) Koronavirüsün Belirtileri Değişti! Tat kaybı Artık Bir Semptom Değil

Dünyayı yaklaşık 2 yıldır tehdit eden Koronavirüsün yeni belirtileri ortaya çıktı. Yapılan en kapsamlı araştırmanın sonuçları ise şaşkınlık yarattı. Artık tat kaybı Kovid-19 semptomları arasında yer almıyor. 

Koronavirüs tüm dünyayı tehdit etmeye devam ediyor. Yayılışı devam ederken de farklı mutasyonlara uğruyor. Hint varyantı tüm dengeleri bozdu. İngiltere’de King's College London'da yapılan araştırma sonuçları arasında yeni belirtiler sıralandı. En belirgin belirti olan ateş semptomu çok gerilerde yer aldı. Bilim insanları soğuk alma belirtisi gösteren hatta semptomu olmayan kişilerin bile test yaptırmasını önerdi. Bilim insanları bir numarada baş ağrısı ardından boğaz ağrısı, burun akıntısı ve ateş gibi semptomların yeni belirtilerin başında geldiğini söyledi.

3 BELİRGİN SEMPTOM GÜNCELLENDİ

Dünya genelinde on milyonlarca kişiye bulaşan ve yaklaşık 4 milyon insanın ölmesiyle sonuçlanan Kovid-19 salgınıyla alakalı bilim insanları geniş bir araştırmaya imza attı. İlk çıktığı dönemde en belirgin semptomu ateş ve öksürük olurken araştırma sonuçları baş ağrısı, boğaz ağrısı ve burun akıntısı ilk 3 semptom arasında yer alıyor. 40'lı yaşların altındakilerde baş ağrısı (%66), boğaz ağrısı (%53), burun akıntısı (%49) ve ateş (%42), oranında görüldü. Yapılan araştırmada tat duygusunun kaybedilmediği belirlendi. Genç insanlarda ise hafif soğuk algınlığı şeklinde semptomlar görüldüğü açıklandı. Tat kaybı olarak biline anosmi ise en belirgin 10 semptom arasından çıkarıldı. 

‘BİR NUMARA BAŞ AĞRISI, ARDINDAN BOĞAZ AĞRISI, BURUN AKINTISI VE ATEŞ’

Araştırma yapan ekip adına konuşan Profesör Tim Spector, 'Mayıs ayının başından beri en önemli semptomlara bakıyoruz ve bunlar eskisi gibi değil, Bir numara baş ağrısı, ardından boğaz ağrısı, burun akıntısı ve ateş. Bütün bunlar eski klasik semptomlar değil, beş numara öksürük’ şeklinde konuştu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal