Bu hafta sonu sınav var mı? 25 26 Haziran hafta sonu ne sınavı var?

YKS ve LGS serüvenlerinin bitmesiyle birlikte insanlar merakla hangi sınavların kaldığını araştırıyor. Peki 25-26 Haziran günlerinde sınav olacak mı? Tüm detaylar haberimizde.

24.06.2022-12:35 - (Son Güncelleme: 24.06.2022-12:35) Bu hafta sonu sınav var mı? 25 26 Haziran hafta sonu ne sınavı var?

ÖSYM ve MEB tarafından yapılan sınavlar merakla araştırılmaya devam ediliyor. 25 Haziran ve 26 Haziran tarihinde sınav uygulanıp uygulanmayacağı insanlar tarafından cevap arayan sorular arasında. 25 ve 26 Haziran günü olacak sınavlar ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

25-26 Haziran sınav olacak mı

25 Haziran tarihinde e-YDS 2022-8 İngilizce sınavı yapılacak.

E-YDS Sınavı Geçici Kimlik Belgesi Nasıl Alınır

Geçici kimlik belgesi nasıl alınır

Elektronik yabancı dil sınavı olarak bilinen sınavda nüfus kağıdını kaybeden ya da kimliğinde fotoğrafı olmayan, kimlik kartı olmayan, kimlik kartında T.C. kimlik numarası olmayan ve benzeri durumlar için sınava giremeyecek olan adaylar için sınavın yapılacağı merkezlerde il-ilçe Nüfus Müdürlükleri İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü kararıyla 25 Haziran sabahı 11.00 ile 13.30 arasında vatandaşlara açık olacak. Müdürlüklerde kimlik kartında sorun bulunan adaylar için geçici kimlik belgeleri düzenlenebilecek. Bu tür sorun yaşayan ve sınava girecek adaylar Nüfus Müdürlüğü çalışanı aracığıyla ÖSYM aday işlemleri sisteminden sınav giriş belgeleri kontrol edildikten sonra aday için fotoğraflı, karekodlu, imzalı ve mühürlü geçici kimlik belgesi düzenlenecek. Düzenlenen geçici kimlik belgesi ile aday rahatlıkla sınava girebilecek. Geçici kimlik belgesi alan adayların dışında diğer adayların getirdikleri form ya da belgeler ile gelen adaylar sınava alınmayacak. Sınavın olacağı gün içinde Nüfus Müdürlüğü'ne geçici kimlik belgesi almak için giden adayların yanında biyometrik fotoğraf ve sınav giriş belgelerini de yanlarında götürmesi gerekiyor.

Gizem Eroğlu
gizemeroğlu@haber35.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal