Bu Besinler Zehir Saçıyor

Son zamanların en korkulu hastalığı olan kanser, faydalı sanılan birçok besinin tüketilmesi ile artış gösterdi. Uzmanlar bazı kansere sebep olabileceğini belirtti. Peki faydalı sanılan hangi besinler kanser riskini artırıyor? İşte detaylar...

19.06.2020-10:44 - (Son Güncelleme: 01.09.2021-15:55) Bu Besinler Zehir Saçıyor

Birçoğumuzun severek tükettiği besinler, sanıldığının aksine ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle düzenli olarak kullanılan bazı besinlere dikkat edilmeli ve tüketimleri azaltılmalıdır. Peki hangi besinleri tüketmek tehlikeli? İşte detaylar…

KANSERE NEDEN OLAN BESİNLER

Hepimiz film izlerken patlamış mısır yemeyi severiz. Ancak mikrodalgada torbaların içinde yapılan mısırın oldukça zararlı olduğu ortay çıktı. Bu torbaların içinde bulunan perflorooktanoik asit, böbrek, mesane, karaciğer, pankreas ve testis kanserlerine neden olabilir. Aynı zamanda yazın gelmesiyle konserve hazırlıklarının başlaması özellikle de domates ve asit oranı yüksek besinlerin konservelerinin yapılması oldukça tehlikelidir.

Severek tükettiğimiz cips göründüğü kadar masum değil. Cipsler içerisinde sadece yüksek oranda yağ ve sodyum bulundurmaz. Vücudumuzun bilmediği yapay tatlar, koruyucu maddeler ve gıda renklendirici maddeler bulundurur. Bu hazır cipsler yüksek ısıda kızartılır ve bu şekilde istenilen çıtırlığa gelebilir. Fakat bu durum kanserojen olan akrilamide neden olur.

TÜKETTİĞİMİZ BESİNLERE DİKKAT

Balık tüketimi omega-3 açısından oldukça önemlidir. Fakat ABD'de yapılan bir araştırma vücudumuzun omega-3 yağlarına ihtiyacı olduğunun altını çizerek bazı çiftlikte yetiştirilen somonların pestisit, kimyasal, antibiyotik gibi kanserojenden etkilenmiş bir diyetle beslendiğini söyledi. Bu somonların tüketimi de insan vücuduna oldukça zararlıdır.

Mutfaklarımızda pasta, börek gibi hamur işlerini hepimiz yaparız. Bu yiyecekleri yaptığımız zaman kullandığımız un genellikle beyaz un olur. Fakat beyaz un, işlenmiş olduğu için içerisindeki doğal besinlerin çoğu kaybolur. Değirmenler bir kimyasal olan klor gazı ile unun ağartılmasını neden olur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal