Emziren Annelerin Tüketmemesi Gereken Besinler

Anne adayları ve yeni doğum yapan annelerin en çok araştırdığı; emziren annelerin yememesi gerekenler, emzirirken neler yenmez? Soruların cevaplarını haberimizde bir araya getirdik.

18.06.2021-15:42 - (Son Güncelleme: 18.06.2021-15:49)

Anne adayları özellikle yeni doğum yaptıkları dönemde bebeklerini en iyi şekilde beslemek isterler. Oldukça hassas olan bu dönemde anne adaylarının ruhsal sağlığına ve beslenme düzenine dikkat etmeleri, süt oluşumu için önemlidir. Birçok anne, emziren annelerin yememesi gerekenler, emzirirken neler yenmez? Sorularının cevaplarını araştırmakta. Bizde merak edenler için tüm detayları haberimizde bir araya getirdik. İşte detaylar…

EMZİREN ANNELERİN YEMEMESİ GEREKENLER

Baharatlı Gıdalar

Yemeklerin vazgeçilmez lezzetleri olan baharatlar emziren anneler için pek önerilmez. Çünkü bazı baharatlar emzirme sırasında bebeğe geçebilir ve bebeği rahatsız edebilir. 

Çikolatalar

Bitter çikolata dediğimiz içeriğinin yüzde 60’ı kakao olan çikolataları tüketmek sağlıklıyken, bazı çikolataların içeriğinde bulunan kafein ve Theobromine gibi uyarıcı maddeler bazı bebeklerde rahatsızlıklara neden olabilir. Bu nedenler emziren annelerin bu dönemde çikolata tüketirken dikkatli olmaları önerilir. 

Süt ve Süt Ürünleri

Annenin emzirme döneminde tüketeceği inek sütü ürünleri bazı bebeklerde alerjik reaksiyona neden olmaktadır. Bunun nedeni inek sütünde bulunan proteinler anne sütüne geçer ve bazı bebeklerde buna karşı duyarlılık meydana gelir. Genellikle pişik, gaz, kakada kan, gaz gibi belirtilerle bebeklerde reaksiyon gösterebilir. Böyle bir reaksiyonla karşılaşırsanız hemen doktorunuza başvurmalısınız.

Fıstık

Anne sütüyle beslenen bebeklerde en çok alerjiye neden olan şeylerden biri fıstıktır. Fıstık tüketiyorsanız eğer bebeğinizi gözlemlemeli, herhangi bir değişim far ederseniz hemen fıstığı kesmelisiniz. 

Kafein Tüketimi

Günde ortalama bir ya da iki fincan kahve içmenizde herhangi bir problem olamaya bilir ancak daha fazlası, bebeğin huysuz olmasına ve uyku sorunu yaşamasına neden olabilir. 

Alkol

Gebelik döneni ve sonrasında ki emzirme döneminde alkol tüketimi, anne sütüne oldukça hızlı katılır. Bu nedenle emzirme döneminde alkolden uzak durulması önerilir. Eğer alkol aldıysanız alkolün kandan çıkmasını bekleyip bebeğinizi ondan sonra emzirmeniz önerilir.

Balık

Oldukça faydalı besinler arasında yer alsa da bazı balıklardaki cıva oranının fazla olması emzirme döneminde tehlikeli olabilir. Yüksek cıva içeren balıklar nelerdir? diye merak edenler için şöyle sıralayabiliriz;

-Ton balığı

-Kılıç balığı

Kral uskumru cıva oranı yüksek balıklar arasında yer alır ve bu dönemde tüketilmesi önerilmez. Emzirme döneminde daha çok küçük balık tüketilmesi tavsiye edilir.

Emzirme döneminde önceliğiniz bebeğinizin ve kendi sağlınızı hayatınızın en önemli noktasına almanız. Bu süreçte sağlıklı, sebze ağırlıklı çeşitli gıdalarla beslenmelisiniz. Unutmayın bebeğinizin sağlığı için anne sütü çok önemlidir ve bunun için ödenecek diyet anneler için oldukça önemlidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal