Bu Besinler Ödem Atmanıza Yardımcı Oluyor

Sürekli oturmak, hareketsizlik veya fazla kiloya bağlı olarak gelişebilen ödem, böbrek hastalığı, kalp yetmezliği gibi rahatsızlıklara bağlıda gelişebilir. Peki, vücuttan ödem atmak için ne yapmak gerekir? Ödem atan besinler hangileridir? Detaylar haberimizde…

24.06.2020-17:44 - (Son Güncelleme: 24.06.2020-17:38) Bu Besinler Ödem Atmanıza Yardımcı Oluyor

Sizin için vücutta su birikmesi sonucu oluşan ödemi atmanıza yardımcı olacak besinleri bir araya getirdik. İşte ödem atmanıza yardımcı olan besinler…

SU

Günlük 2-2,5 litre su içmek vücudun ödem tutmasını engeller ve ödem atımına yardımcı olur. İçtiğiniz suyun içerisine çubuk tarçın, elma dilimleri, salatalık dilimleri ya da taze nane yaprağı gibi besinler ekleyerek hem suyunuzun antioksidan kapasitesini artırabilir hem de daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.

KAYISI

Potasyum içeriği açısından zengin olan kayısı, vücut sıvılarının dengesini koruyarak ödeme karşı etkili bir besindir. Her gün 3-4 adet kayısı tüketmek vücuttaki ödemin atılmasını kolaylaştırır.

TURP

Turp yüksek oranda potasyum ve folat içermektedir. Bu nedenle haftada 1-2 kez turp tüketmek ödemin vücuttan atılmasın kolaylaştırır. Ancak gaz sorununa neden olabileceği için haşlayarak tüketmek veya suyunu içmek daha faydalı olacaktır.

ANANAS

Doğal detoks olarak da adlandırılan ananası her mevsim bulmanız mümkün. Ananası parçalar haline getirerek suyunu çıkarıp içmeniz önerilmektedir.

YABAN MERSİNİ

A,B ve C vitaminleri açısından zengin olan ve yüksek oranda lif içeren yaban mersini, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur ve kabızlığın önlenmesini sağlar. Sindirimi hızlandırdığı için ödemin atılmasında da etkilidir.

NAR SUYU

Taze nardan sıkılmış bir nar suyu, vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olur. Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli şey ise kandaki şeker oranıdır. Şeker hastası olan kişiler doktoruna danışarak hangi oranda tüketmesi gerektiğini öğrenebilir.

YOĞURT

Özellikle evde yaptığınız yoğurt, prebiyotik etkisi sayesinde doğal bir ödem söktürücüdür. Özellikle şişkinliklerin giderilmesinde büyük bir etkiye sahiptir.

SALATALIK

İçeriğinde bulunan beta karoten ve C vitamini gibi antioksidanlar içeren salatalığın neredeyse tamamı sudan oluşmaktadır. Salatalığı içtiğiniz suyun içerisine ekleyerek beklettikten sonra antioksidan etkisini yükselterek ödem atmada yardımcı oluyor.

MAYDANOZ

Ödem attırıcı besinler arasında yer alan yeşil bitkilerden olan maydanoz ile şişkinliğinize giderebilir, vücudunuzdaki ödemi atabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal