Bu Besinler Nikotin Düşmanı

Ciğerlerimiz en önemli yaşamsal organlarımız arasında yer alır. Ciğerlerin sağlıklı şekilde görevini yapması için ona zarar verecek her türlü alışkanlıktan vazgeçmemiz gereklidir. Peki hangi besinler ciğerlere iyi gelir? İşte detaylar...

25.07.2020-09:00 - (Son Güncelleme: 25.07.2020-08:42) Bu Besinler Nikotin Düşmanı

Zararlı alışkanlıkların başında sigara gelmektedir. İçerdiği nikotin nedeniyle vücutta bağımlılık yaratan sigaranın zararlı etkilerinden doğal besinler yardımıyla kurtulmak mümkün.

HASTALIKLARIN BAŞI SİGARA!

Kalp, damar ve akciğer rahatsızlıklarından tutun da cilt deformasyonu ve hızlı yaşlanmaya kadar birçok sağlık sorununun en büyük sebeplerinden biri sigaradır. Milyonlarca insan sigaranın zararlı etkilerini bilse de nikotin kullanımından vazgeçemiyor. Uzmanlar, bazı besinlerle nikotinin zararlı etkilerinin azaltmasında etkili olduğunu söylüyor.

Peki, vücuttaki nikotinleri temizleyen ve dışarı atılımını kolaylaştıran besinler hangileri? Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Buket Yavuz Koçoğlu, vücuttaki nikotinleri temizleyen ve dışarı atılımını kolaylaştıran besinleri açıklıyor.

CİĞERLERİ TEMİZLEYEN BESİNLER

Vücutta biriken nikotini dışarı atmada en etkili besinlerin başında hayat kaynağı olan su gelmektedir. Çünkü su, vücutta bulunan zararlı radikalleri dışarı atmada önemli bir rol üstlenmektedir. İnsan sağlığına katkılarıyla bilenen havuç ve antioksidan birleşim karotenoid bakımından fazlaca zengin olan havuç suyu, vücuttaki nikotinin dışarı atılmasında da büyük rol sahibidir. Havuç, içeriğindeki A vitamini ile nikotinin cilde verdiği zararları da azaltmada yardımcıdır.

Beta karotenden zengin bir besin olan ve bir kasesinin günlük A vitamini ihtiyacının yüzde 35'ini karşılayan bal kabağı, sigara içenlerin vücudunda biriken nikotinin dışarıya atılmasında önemli bir göreve sahiptir. Portakalın iki katı kadar C vitamini içeren kivi, önemli nikotin savaşçısı besinler arasında yer almaktadır. Sigara tiryakisi kişiler, nikotin sebepli A, C ve E vitamini kaybı yaşadığından kividen bol bol tüketmelidir. Sağlığa önemli katkıları olan portakal, sadece C vitamini değil aynı zamanda içerdiği kanserle savaşan fitokimyasal ve flavonoidler ile de tam bir sağlık deposu rolü görmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal