Bu belirtiler sizde varsa hemen doktora gidin! En yaygın ve dikkat edilmesi gereken kanser belirtileri

Çağımızın vebası olan kanser, organ ve dokulardaki hücrelerin hızlı ve düzensiz şekilde büyüyüp çoğalmasıyla ortaya çıkıyor. Erken teşhisin hayati önem taşıdığı kanserde, çok çeşitli kanser türleri olmasına rağmen, tümü anormal hücrelerin kontrol dışı çoğalmasıyla başlar. Hızlı bir şekilde kanseri tespit edebilmek için en ufak belirtide bile önleminizi almanız gerekir.

27.07.2022-13:57 - (Son Güncelleme: 16.11.2022-17:12) Bu belirtiler sizde varsa hemen doktora gidin! En yaygın ve dikkat edilmesi gereken kanser belirtileri

Doktora gitmeyi çoğu insan sevmese dahi, vücudumuzda her şeyin yolunda olduğundan emin olmak için en az yılda bir kez doktor kontrolünde olmanız gerekiyor. Kanserde en önemli unsur olan erken teşhistir. Sıklıkla görülen kanser belirtilerinden birini bile yaşıyor veya şüpheleniyorsanız en kısa sürede doktorunuza görünmeniz gerekir.

Dikkat edilmesi gereken kanser belirtileri

Bu yan etkiler, ciddi kronik hastalık gibi gerçek bir tıbbi sorunu veya vitamin eksikliği gibi daha basit bir neden gösterilebilir.

Geçmeyen yara ve ağrılar 

Çoğu zaman, bir sürü insan geçmeyen ağrı ve yaraları olduğunu fark eder. Ağız kanseri gibi kanser türleri vücutta oluşan morluk, yara ve ağrıların kolayca iyileşmemesine neden olur.

Nedensiz kilo kayıpları

Çoğu kanser türleri, kişilerin yaşam tarzları ve diyetlerinde değişiklik yapmadan kilo vermesine neden olabilir. Bu hem yağsız kas kütlesini hem de yağ kütlesini içerir. Bu semptomlar akciğer, pankreas veya mide kanseri ile ilişkili olabilir.

Sürekli yorgun ve bitkin hissetmek

Sürekli yorgun ve bitkin hissetmek

Eğer son zamanlarda yorgunluk hissetmeden yaptığınız basit işlerin sizi yorduğunu fark ettiyseniz doktora görünmeniz gerekir. Açıklanamayan yorgunluk ve halsizlikle birkaç kanser türünün belirtisi olma eğilimindedir. Nedenin kanser olup olmadığını anlamanız için kapsamlı muayene ve kontrolden geçmeniz tavsiye edilir. En iyi ihtimalde magnezyum eksikliği yaşıyor olabilirsiniz. Her türlü ihtimale karşı doktorunuza görünmeniz gerekmektedir.

İdrar ve dışkılamada değişiklik

Kolon ve rektum kanseri dışkı boyutunun ve renginin değişmesine sebep olabilir. Farklı belirtiler, dışkılama veya sulu ishalde zorluk içerir. Eğer prostat veya mesane malign büyümesi ise, o noktada, idrar yaparken keskin ağrılar hissedip çişte kan göreceksiniz.

Yutma ve yutkunmada güçlük

Boyun ve baş hastalıklarının ayrıca belirgin yan etkileri vardır. Örnek verecek olursak, hastalar yiyecek ve içecek yutmakta zorluk çekebilir. Ayrıca mide ekşimesinin kötü etkilerini yaşarlar. Mide hastalığı ve laringal malign büyüme de benzer belirtilere sahiptir. Reflü ile ilgili ciddi ve herhangi bir şeyi ekarte etmek için mutlaka doktorunuzla görüşmeniz gerekmektedir.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal