Kanser hastalarına umut ışığı olacak çalışma yapıldı! Solucanlarla kanserli hücreler tedavi ediliyor

Sağlıkta her gün yeni çalışmalar yapılmaktadır. En çok çalışma yapılan alan kanser konusu olurken kanserli hücreler üzerinde yeni bir çözüm geliştirildi. Japonya Osaka Üniversitesi hücrelere ilaç taşıyacak bir çözüm buldu. Yapılan çalışmada A. simplex isimli solucan türünün kanserli hücrelere yapışarak kanserli hücreleri öldürdüğü gözlemlendi.

25.07.2022-12:56 - (Son Güncelleme: 25.07.2022-12:56)

Kanserli hastalara umut ışığı olacak yeni bir yöntem keşfedildi. Günümüzde en büyük problemlerin başında kanser gelirken  kanser üzerindeki çalışmalarda artmaktadır. Japonya Osaka Üniversitesi tarafından geliştirilen yeni çalışma kapsamında bir solucan türünün insan bedeninde hayatını sürdürebildiği keşfedildi. Bununla birlikte yapılan çalışmalarda hayatını sürdürebilen bu canlanan kansere karşı kullanılabileceği ifade edildi.

Solucanlarla kanser tedavisi yapılacak

Yapılan çalışmalar doğrultusunda Japonya o Sanko Üniversitesi A. simplex cinsi solucanların kanserin kokusunu alabildiğini aktardı. Bununla birlikte bu solucanların hastalıklı dokulara yapıştığı görüldü. Bilim insanları tarafından yapılan çalışmalar kapsamında solucanların kanser hücrelerini doğrudan ulaşıp ulaşamayacağını merak konusu oldu. Bu konu üzerine çalışmalar gerçekleştiren bilim insanları bir sistem geliştirdi. 

Kanser Hastalarına müjde

Solucanlara kanser önleyici ilaçlar yüklendi

Günümüzün en büyük problemlerinden biri kanser olurken bilim insanları da bu konu üzerinde çalışmalarına devam etmektedir. Solucanlara yükle kanser önleyici maddeler ile solucanların neler yapabildiği gözlemlendi. Solucanlar için zararlı olan bu maddelerin hidrojel zırh ile korunması sağlandı. Solucanların bu zırh sayesinde maddeleri taşıyarak kanserli hücreleri öldürebileceği belirlendi.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal