Bu alanlarda çalışanların para derdi kalmayacak: İşte Türkiye’de en çok kazandıran meslekler

Teknolojinin gelişmesi ve yapay zekanın günlük hayata giderek daha fazla dahil olmasıyla beraber bazı mesleklerin artık tarih sayfalarındaki yerini alacağı tahmin ediliyor. Değişen hayat standartlarıyla beraber en çok kazandıran meslekler listesi de güncellendi. İşte Türkiye’de en çok kazandıran meslekler…

27.01.2024-09:56 - (Son Güncelleme: 27.01.2024-17:31) Bu alanlarda çalışanların para derdi kalmayacak: İşte Türkiye’de en çok kazandıran meslekler

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de teknolojinin etkisiyle en çok gelir getiren mesleklerde de değişiklikler gözlemlenmeye başlandı. Bu mesleklerin bazıları klasik meslekler olurken bazıları da teknolojinin işin içerisinde oldukça fazla yer kapladığı meslekler oldu. Birçok kişi de en çok kazandıran ve şartları en iyi meslekler merak ediliyor. 

Bu meslekleri yapanlar para basıyor

Türkiye’de an itibariyle en çok kazandıran meslekler düşükten yükseğe doğru şu şekilde:

Pilotluk

Geleceğin meslekleri arasında öne çıkanlardan biri olarak tanımlanan pilotluk, havacılığın gelişimi ile birlikte en çok talep gören meslekler arasında yer alıyor. Pilotluk, üst düzey sorumluluk gerektiren ve aynı zamanda yüksek kazanç sağlayan meslek dalları arasında bulunuyor.

Pilot

Avukatlık

Hukuki işlerde arabuluculuk yaparak bireylere rehberlik eden avukatlık mesleği, kazançlı kariyerler arasında öne çıkıyor.

Avukat

Eczacılık

Sağlık sektöründe öne çıkan eczacılık, doktorların reçete ettiği ilaçların teminini sağlayarak güvenli ve etkili kullanımı sunmaktadır. Son dönemde en kazançlı meslekler arasında üçüncü sırada yer almaktadır.

Eczacı

Yazılım mühendisliği

Yüksek teknolojiyle birlikte yazılım mühendisliği, son dönemde çığır açan bir meslek olarak dikkat çekiyor. Bu meslek, sadece aranan bir meslek olmakla kalmayıp aynı zamanda ekonomik açıdan en yüksek getiriye sahip meslekler arasında kendine sağlam bir yer edinmiştir.

Yazılım Mühendisliği

Noterlik

Hukuk fakültesinden mezun olma şartı bulunan noterlik mesleği, en çok kazandıran meslekler arasında zirveye oturuyor.

Noter

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal