Boyuna Yayılan Sırt Ağrısının Nedeni Nedir? Ağrısı Nasıl Geçer?

Boyun ve sırt ağrısı tek başına bile kötüyken birbirlerini etkileyerek aynı anda olması çekilmez bir işkence olur. Peki, neden olur ve nasıl tedavi edilir?

30.08.2019-15:52 - (Son Güncelleme: 30.08.2019-16:25) Boyuna Yayılan Sırt Ağrısının Nedeni Nedir? Ağrısı Nasıl Geçer?

Boyunda başlayan ve daha sonra sırta vuran ağrıların birçok sebebi olabilir ve bu sebepleri öğrenip bu ağrıları önleyebilirsiniz.

BOYUNA YAYILAN SIRT AĞRISININ SEBEBİ NEDİR?

Akut boyun ağrısı, üç aydan kısa süren bir ağrıdır, kronik boyun ağrısı ise üç aydan daha uzun sürer. Boyun ağrısının sebepleri; Kaslar, bağlar veya tendonlar gibi gerilmiş veya zararlı boyun yapıları, kramplar ve aşırı germe. yanlış vücut duruş, stres, fiziksel hareket eksikliği ve uzun vakitler oturup geçirme, ideal olmayan uyku şekli olarak sayılabilir.

BOYUN AĞRISI NASIL GEÇİRİLİR?

Boyundaki ve sırttaki ağrıyı azaltmak için soğuk ve ılık kompres yapın. Tedaviyi iki saatte bir yineleyin, ağrı kısa bir zaman için azalır. Egzersizler de destek olabilir. Boyun sertliğini engellemek için günlük şekilde egzersiz uygulamalı ve boyun kaslarını sık sık hareket ettirmelisiniz. Bazı egzersiz çeşitleri kronik boyun ağrısının tedavisinde oldukça yararlıdır. Masajlar, ağrıyan ve sert kasları rahatlatmanın bilinen bir yoludur. Uyku şeklini ve yastığınızı değiştirin. Yumuşak, kuştüyü yastıklar veya hafızalı köpük yastıklar alın. İyi bir yastıkta uyursanız omurganızı koruyacaktır. Uzun seyahatlar için de bir seyahat yastığı satın almalısınız.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal