Boyun Bölgesi Kırışıklıklarını Azaltan Yöntemler

Yaş aldıkça boyun bölgesi kırışıklıkları ortaya çıkmaya başlıyor. Ancak daha erken önlemler ile bunu azaltmak ve bu süreyi uzatmak mümkün. Boyun bölgesindeki kırışıklıklar için ne yapmalı? Sizler için bu yazımızda derledik...

18.02.2021-15:21 - (Son Güncelleme: 17.05.2021-12:56)

Bir sürü bakım kremine ve yağlara hatta bazen çeşitli estetik operasyonlara bütçe ayırılıyor. Hal böyle olunca yüzümüzdeki kırışıklıklara bir nebze olsun erteleme yapabiliyoruz. Ancak boynumuz bu sürede olduğu gibi kalıyor. Boyun kırışıklıkları da yaşımızı ele veriyor. 'Boyun kırışıklığı kaç yaşında başlar?' diye düşünüyorsanız yapılması gerekenleri ve önlemleri 30'lu yaşlarda almakta fayda var. Boyun güzelliğinin sırrı pürüzsüzlükte gizli. Boyun kırışıklığı çözümleri için yapmanız gerekenleri sıraladık.

YÜZ İÇİN YAPILAN YOGA RUTİNİNE BOYNUNUZU DA EKLEYİN

Kırışıklık için egzersiz çalışmalarının önemli bir yerinde olan Yüz yogası gibi egzersiz çalışmalarına boyun bölgesi de eklenmeli. Bu boyunda lifting etkisi yaratmaya yardımcı olmaktadır. Boyun kaslarını çalıştırmak ve boyunda sıkılaşma yaratmak için dudaklarınızın arasına metal kaşık alın. Daha sonra çenenizi ve alt dudağınızı hafifçe geriye doğru itin. Bu sırada elinizi de boynunuzun üzerine koyun ve gerilmeyi hissedin. Bu hareketi her gün 5 dakika yaparsanız boyun bölgesindeki kırışıklıkların azaldığını gözlemleyeceksiniz.

YAŞLANMA KARŞITI KREMLERİ RUTİNİNİZE EKLEYİN

Yüzünüz için nasıl kırışıklık karşıtı   kremleri kullanıyorsanız boyun bölgesi için de bakım kremi kullanmalısınız. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere en iyi anti-aging kremlerinden birini seçin ve boyun bölgesine uygulamaya başlayın.

BOYUN BÖLGESİNE MASAJ

Boyun masajının toparlayıcı ve sıkılaştırıcı bir etkisi var. Sert bir lifle banyoda boyun derisi pembeleşinceye kadar ovalama yaptıktan sonra besleyici ve nemlendirici içerikli  bir yağ ile masaj yapınız. Yukarı doğru ve enseye doğru hareketler oldukça önem taşıyor. Sağ elle boyun sol tarafı, sol elle de sağ tarafından enseye doğru çekilmeli. Baş ve orta parmaklar arasında boyun derisini hafif kaldırıp bırakın. Elinizin tersi ile hafifçe vurarak çene altında masaj adımlarını tamamlayın.

YÜKSEK YASTIK KULLANIN

Yüksek bir yastık, pürüzsüz cildinizin en büyük düşmanıdır. Yüz ve boyun arasındaki açıyı maksimumda tutmaya çalışınız. Büyük bir yastık yerine küçük bir yastık seçmelisiniz.

YUMURTA BEYAZI MASKESİ

Yumurta beyazı cildin sıkılaşmasında kullanılan en doğal yöntemlerden biridir. Yumurta beyazı ile cildinizi sıkılaştırmak için bir yumurtanın akını ayırın ve iyice çırpın. Çırpmış olduğunuz yumurtayı pamuğa batırarak boyun kısmınıza sürün 20 dakika iyice kurumasını bekleyin. Günde bir kere bu işlemi uygulayarak boyun kısmındaki çizgilerin görünümlerini anında azaltabilirsiniz.

DİK DURUN

Başınızı daima dik ve çenenizi yukarıda tutarak, duruşunuzu düzeltin. Boyun çizgilerinin oluşumunu engelleyerek başlayın. Unutmayın ki mimik çizgileri kadar, boyun bölgesindeki duruş bozuklukları da önem taşımakta.

BOYNUNUZU HER GÜN TEMİZLEYİN VE NEMLENDİRİN

Yüzümüzdeki makyajı her gün temizliyoruz. Peki ya boyun bölgesindeki makyaj kalıntılarını? Boyun bölgesindeki kırışıklık görünümünü azaltmak için boyundaki makyaj kalıntılarını da temizlemeniz şart. Ayrıca temizleme işleminden sonra boyun bölgesini çeşitli kremlerle veya yağlarla nemlendirmenizde yarar var.

ZEYTİNYAĞI KULLANIMI

Zeytinyağı her derde deva... Cildinizin güzelliğini size geri kazandırır ve genç bir cilde kavuşmanıza yardımcı olur. Boyun ve göğüs bölgesine gün aşırı zeytinyağını sürerek ovun böylelikle kan dolaşımını hızlandırır ve zeytinyağının cilde daha iyi nüfuz etmesini olanak sağlayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal