Borcu Olanlara Sevindirici Haber! Yeni Kanun Sayesinde Ödemeler Çok Kolaylaşacak

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin yapılan yeni değişikliklere göre borç ödemeleri kolaylaşıyor.

27.10.2021-10:11 - (Son Güncelleme: 27.10.2021-12:19)

Son dakika gelen bilgilere göre, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin yapılan düzenlemeye 6 milyon kişinin katıldığı açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanlığının, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7326 Sayılı Kanun Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak resmiyete döküldü.

TAKSİTLERİ GÜNÜ GÜNÜNE ÖDEMEK ÖNEMLİ

Yeni açıklanan, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7326 Sayılı Kanun Genel Tebliği'nden faydalanmak için en önemli şart taksitleri günü gününe ödemek olarak gösterildi. Buna göre taksit ödemelerinin son günü olarak 1 Kasım Pazartesi günü olarak belirlendi. İkinci taksit ise 30 Kasım olarak kayıtlara geçti. Yapılandırma fırsatından yararlanmak için taksitlerin aksatılmadan gününde ödenmesi önemli olarak gösteriliyor.

PEŞİN ÖDEME YAPANA İNDİRİM VAR

Yapılan açıklamalara göre, peşin ödeme yapan vatandaşlar için Yİ-ÜFE tutarından yüzde 90, idari para cezalarından ise yüzde 25 indirim yapılacağı bildirildi. Peşin ödeme yapmak isteyen vatandaşlar, Kredi kartı, banka kartı veya anlaşmalı bankalar üzerinden nakit ödeme yapabiliyor. 4420 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile başvuru ve ilk taksit ödeme süreleri 1 ay uzatılmış ancak diğer taksitlerin ödeme sürelerinin uzatılmasına yönelik kanunda bir yetkinin bulunmaması nedeniyle diğer taksitlerin ödeme sürelerinde değişiklik yapılamamıştı.

REKOR SEVİYEDE BAŞVURU YAPILDI

Yeni açıklanan, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına yasasından yararlanmak için 5 milyon 804 bin 861 bin kişi başvuruda bulundu. Bu başvurular sonucunda 152 milyar 663 milyon lira yapılandırılırken, ödemelerin ilk haftasında toplamda 23 milyar, 84 milyon lira tahsilat gerçekleştirilmişti.

BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASININ AVANTAJLARI 

- Vergi aslına bağlı cezaların tamamen silinmesi.

- Vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının yüzde 50’sinin silinmesi.

- Ödenmemiş Motorlu Taşıtlar Vergisinin aslı ile bunlara bağlı faizler yerine Yİ-ÜFE oranında güncelleme yapılarak hesaplanan borcun ödenmesi.

- Trafik para cezaları ve diğer idari para cezalarının tamamı ile bunlara bağlı faiz, gecikme faizi ve gecikme zamları yerine Yİ-ÜFE oranında güncelleme yapılarak hesaplanan borcun ödenmesi.

- Öğrenim ve katkı kredisi alacaklarının tamamı ile bunlara bağlı gecikme zamları yerine Yİ-ÜFE oranında güncelleme yapılarak hesaplanan borcun ödenmesi.

- Dava konusu yapılan; vergi tarhiyatları, vergi cezaları ve idari para cezaları gibi ihtilaflarının sulh yoluyla sonlandırılması.

- Vergi incelemesi ve takdir işlemleri devam eden alacakların yapılandırılması.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal