Yeni Vergi Kanunu Resmi Gazete'de Yayınlandı!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen yeni Vergi Usul Kanunu esnaf, çiftçi ve dijital içerik üreticilerini sevindirecek.

26.10.2021-15:59 - (Son Güncelleme: 26.10.2021-15:59) Yeni Vergi Kanunu Resmi Gazete'de Yayınlandı!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen 850 bin esnafa vergi muafiyeti getiren, Vergi Usul Kanunu Resmi Gazete'de yayımlanarak resmiyet kazandı.

Vergi Usulü Kanunu ve bazı vergi kanunlarında yapılacak olan değişiklikler Meclis Genel Kurulu'nda geçtiğimiz günlerde kabul edilmişti. Yeni Vergi Usulü Kanununa göre, küçük esnaflar ve işletmesi olan vatandaşlar, Gelir Vergisi'nden istisna tutulacak. Bu tutulmanın 850 bin kişiyi etkilemesi bekleniyor.

DİJİTAL İÇERİK ÜRETİCİLERİNE SEVİNDİRİCİ HABER

Dijital içerik üreticiliği ile uğraşan ve bu alanda kazanç sağlayan vatandaşlara kazanç istisnası getiriliyor. Bu bağlamda, internet ortamındaki sosyal ağ sağlayıcıları üzerinden metin, görüntü, ses, video gibi içerikler paylaşan sosyal içerik üreticilerinin bu faaliyetlerinden elde ettikleri kazançlar ile akıllı telefon veya tablet gibi mobil cihazlar için uygulama geliştirenlerin elektronik uygulama paylaşım ve satış platformları üzerinden elde ettikleri kazançlar Gelir Vergisi'nden muaf tutulacak.

BU AYRICALIKTAN NASIL FAYDALANILIR?

Bu durumdan faydalanmak için yapılması gereken şey, Türkiye'de kurulu bankalarda bir hesap açılması ve bu faaliyetlere ilişkin tüm hasılatın tahsil edilmesi şart olacak.

ÇİFTÇİYE MÜJDE, TARIM SEKTÖRÜ GELİR VERGİSİN'DEN MUAF OLDU

Pandemi dolayısıyla zor günler yaşayan çiftçilere devletten sevindirici haber geldi. Yeni çıkan kanuna göre, Çiftçi ve tarım sektörü çalışanları Gelir Vergisi'nden muaf tutulurken, yaptıkları ödemelerden de kesinti alınmayacak.

5 YILLIK GERİ ÖDEME İMKANI

Tarım sektörü ve çiftlerin desteklenmesi için çiftçilerin vergileri gelir vergisinden muaf tutulacak. Bu maddeyle birlikte çiftçilere ödenen ve desteklerden kesilen verginin 5 yıl geriye dönük ödemesi yapılacak.

Türk Ziraat yüksek Mühendisleri Birliği Genel Başkanı Mehmet Ali Ünal, yaptığı açıklamada, kabul edilen yeni kanunun çiftçiler ve üreticiyi çok sevindirdiğinden bahsederken zor durumda olan tarım sektörünün rahatlayacağını ifade etti. Başkan Ünal sözlerine şu şekilde devam etti; 

"Yıllar içinde gerçekleşen ödemelerden kesilen bütün verginin yasal faiziyle iadesiyle bu sene içinde bulunduğumuz durumun maddi kayıplarıyla oluşan birer yara sarılmış olacaktır. Bir defaya mahsus olarak iade edilecek bu para, önümüzdeki günlerde belirlenecek şekliyle üreticilerimizin hesaplarına yatacak görünüyor. Meblağ olarak 3-3,5 milyar liradan fazla bir paranın üreticilere geri ödeneceği sonucuna varıyoruz. Bir de geriye dönük 5 yıllık yasal faiziyle hesaplanma durumu söz konusu olduğundan, üreticilere toplamda ödenebilecek meblağın yaklaşık 4-5 milyar lira olabileceğini öngörüyoruz. Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği olarak çiftçi lehine bu hususta atılacak bütün adımları destekliyoruz.” dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal