Bölgede tansiyon yükseldi: Savaş uçakları iki noktayı vurdu

İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik saldırıları sürüyor. Alınan bilgilere göre Hamas’a ait iki nokta savaş uçakları tarafından vuruldu. Saldırı sonrasında yapılan açıklamada herhangi bir can kaybının yaşanmadığı belirtildi.

04.12.2022-09:51 - (Son Güncelleme: 04.12.2022-17:35) Bölgede tansiyon yükseldi: Savaş uçakları iki noktayı vurdu

İsrail ordusu, Gazze’de Hamas’a ait olan iki noktayı savaş uçaklarıyla vurdu. Han Yunus şehrine yapılan saldırının ardından bölgede alev ve dumanların yükseldiği görüldü. Yetkililerden yapılan açıklamada, saldırı nedeniyle herhangi bir can kaybının yaşanmadığı belirtildi.

Bölgede tansiyon yükseldi

AA’da yer alan habere göre; İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail savaş uçaklarının, Hamas'ın roketlerinin üretildiği önemli bir merkez konumunda bulunan bir silah atölyesini vurduğunu belirtti.

İsrail Gazze Saldırı Son Dakika

Uçakların ayrıca Gazze'nin güneyinde Hamas'a ait bir tüneli de hedef aldığını bildiren Adraee, söz konusu saldırının, dün akşam Gazze'den İsrail'e roket atılmasına karşılık düzenlendiğini ifade etti.

Saldırı sonucu can kaybı yaşanmazken, binalarda maddi hasar oluştuğu aktarıldı.

Devrim ateşi sönmeyecek

Hamas Sözcüsü Hazim Kasım ise yerel bir haber kanalına yaptığı açıklamada, direniş güçlerinin, İsrail saldırısına karşılık vererek, "İsrail'in denklemleri değiştirmesine izin vermeyeceklerini ve Filistin halkını müdafaaya devam edeceklerini" gösterdiğini dile getirdi.

İsrail Gazze Saldırı Son Dakika-1

İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırılarını artırdığına değinen Kasım, "Bu Siyonist terör ve Nazi tavrı, halkımızın içinde yanan devrim ateşini söndüremeyecek ve biz de halkımızı desteklemeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

İsrail ordusundan daha önce yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nden İsrail'e doğru fırlatılan bir roketin tespit edildiği ancak roketi önlemek için herhangi bir savunma sisteminin çalıştırılmadığı belirtilmişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal