İlk uçuşu için geri sayım sürüyor: Kızılelma tekerlerini yerden kesti

Türkiye’nin yerli imkanlarla geliştirdiği insansız savaş uçağı Kızılelma, yapılan testlerden başarılı sonuçlarla ayrılmayı sürdürüyor. Dün yapılan testlerde ilk kez tekerleklerini yerden kesen Kızılelma, ilk uçuşu için geri sayıma geçti.

04.12.2022-09:37 - (Son Güncelleme: 04.12.2022-09:37) İlk uçuşu için geri sayım sürüyor: Kızılelma tekerlerini yerden kesti

Türkiye’nin yerli teknoloji hamleleri arasında en göze çarpanlarından olan insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, yapılan testlerden başarılı sonuçlarla ayrılmayı sürdürüyor. Dün yapılan testleri de başarıyla tamamlayan yerli insansız savaş uçağı Kızılelma, testlerde ilk kez tekerleklerini yerden kesti.

İlk uçuşuna az kaldı

Akşam’ın haberine göre; Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı olan ve yerli ve milli imkanlar dahilinde "Milli Teknoloji Hamlesi" kapsamında geliştirilen Kızılelma'nın ilk defa tekerlerini yerden kestiğini duyurdu.

Bayraktar Kızılelma İlk Uçuş

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Selçuk Bayraktar, KIZILELMA'nın ilk uçuşu için geri sayımda olduğunu ifade etti.

Selçuk Bayraktar, yaptığı videolu paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"3 Aralık 2022. Bugün Bayraktar Kızılelma ilk defa tekerlerini yerden kesti. Yaptığımız testleri başarıyla tamamladı. Vatanımıza, milletimize hayırlı, uğurlu olsun."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal