Ukrayna’dan AB’ye tepki: Ciddi bir karar diyemezsiniz

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Avrupa Birliği (AB) ile G7 ülkelerinin Rus petrolüne tavan fiyat getirilmesi kararına tepki gösterdi ve konu hakkında, ‘’Ciddi bir karar diyemezsiniz’’ ifadelerini kullandı.

04.12.2022-09:17 - (Son Güncelleme: 04.12.2022-17:34) Ukrayna’dan AB’ye tepki: Ciddi bir karar diyemezsiniz

Avrupa Birliği (AB), G7 ülkeleri ve son olarak Avustralya, Rusya’nın deniz yoluyla taşınan petrolüne varil başına 60 dolar tavan fiyat uygulaması anlaşması sonrasında Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’den açıklama geldi. Anlaşmaya tepkisini dile getiren Zelenskiy, konu hakkında ‘’Ciddi bir karar diyemezsiniz’’ ifadelerini kullandı. 

Zelenskiy AB Tepki

Daha güçlü araçların kullanılması gerek

Zelenskiy, tavan fiyat uygulamasının Rusya'ya ciddi bir yaptırımı olmayacağını söyleyerek, "Terörist bir devletin bütçesi için oldukça rahat olan Rusya fiyatlarına böyle bir sınır getirilmesine ciddi bir karar diyemezsiniz. Rusya, enerji piyasasını kasıtlı olarak istikrarsızlaştırarak şimdiden tüm dünya ülkelerine devasa kayıplar verdirdi. Ve dünya gerçek enerjisiyle silahsızlanmaya cesaret edemez. Bu zayıf bir pozisyon. Ve bu sadece an meselesi. Daha güçlü araçların kullanılması gerekecek. Bu zamanın kaybedilecek olması üzücü" ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal