BM’den Türkiye için yardım çağrısı: En karanlık saatlerinde yanlarında olmalıyız

Birleşmiş Milletler (BM), Türkiye’de yaşanan depremden etkilenen vatandaşlar için 1 milyar dolarlık insani yardım çağrısında bulundu.

17.02.2023-10:15 - (Son Güncelleme: 17.02.2023-17:44) BM’den Türkiye için yardım çağrısı: En karanlık saatlerinde yanlarında olmalıyız

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta gerçekleşen depremler sonrası dünyadaki pek çok ülke Türkiye’ye yardımlar yapmaya başladı. Bazı ülkeler arama kurtarma ekiplerini deprem bölgesine gönderirken, bazı ülkeler ise hatırı sayılır miktarda bağışta bulundu. Birleşmiş Milletler (BM) ise Türkiye’de yaşanan depremden etkilenen vatandaşlar için 1 milyar dolarlık insani yardım çağrısında bulundu. 

En karanlık saatlerinde yanlarında olmalıyız

Birleşmiş Milletler, 36 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine sebep olan yıkıcı depremin ardından önümüzdeki üç ay içinde Türkiye'de 5 milyondan fazla depremzedeye yardım etmek için 1 milyar dolardan fazla yardım çağrısında bulundu.

Birleşmiş Millet Türkiye

Geçen hafta Türkiye'yi ziyaret eden BM Yardım Sorumlusu Martin Griffiths, halkın 'tarif edilemez bir kalp ağrısı' yaşadığını belirterek; "En karanlık saatlerinde yanlarında olmalı ve ihtiyaç duydukları desteği almalarını sağlamalıyız" ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal