Miçotakis'ten Türkiye mesajı: İlişkilerin yeniden tanımı için bir fırsat

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerle ilgili olarak "Belli koşullar altında bu deprem, yol açtığı kelimelerle ifade edilemeyecek yıkımın içerisinde, Yunanistan ve Türkiye'nin ilişkilerini yeniden tanımlaması için bir fırsat olabilir." ifadelerini kullandı.

17.02.2023-09:01 - (Son Güncelleme: 17.02.2023-17:54) Miçotakis'ten Türkiye mesajı: İlişkilerin yeniden tanımı için bir fırsat

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin Türkiye-Yunanistan arasındaki ilişkilerinin yeniden şekillenmesi için bir fırsat olduğunu belirtti.

AA’da yer alan haberde, Yunan Devlet ERT’ye katılan Miçotakis, Türkiye- Yunanistan ilişkilerine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Yunan Başbakanı Miçotakis, yaşanan depremlerin büyüklüğüne değinerek, "Türkiye ve Suriye halklarının yanında durmamız insani sorumluluğumuzdu. İnsanları enkazdan kurtarmak için ilk yardım gönderenlerdendik." şeklinde olsun.

İlişkilerin yeniden şekillenmesi için fırsat

"Sorunlarımızı Barışçıl Şekilde Çözmeyi Öğrenmeliyiz"

Yunanistan’ın Türkiye’ye verdiği desteğin insani bir davranış olduğu belirten Miçotakis, bu yardımın diş politika güdüsü taşımadığını ifade etti.

Miçotakis, Türk halkı ile Yunan halkını ayıran hiçbir şey olmadığını vurgulayarak, "Biz komşu ülkeleriz, sorunlarımızı barışçıl bir şekilde çözmeyi öğrenmeliyiz." İfadelerini kullandı.


Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal