BM Uyardı: Covid-19 Nedeniyle Gıda Sorunu Arttı!

Birleşmiş Milletler (BM), tüm dünyayı tehdit eden yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı alınan önlemler Afrika'da gıda sorununun artmasına ve bunun gelecek yıllarda da devam edeceği uyarısında bulundu.

12.08.2020-12:10 - (Son Güncelleme: 12.08.2020-12:08) BM Uyardı: Covid-19 Nedeniyle Gıda Sorunu Arttı!

BM Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) Afrika Bölgesi Direktörü Paul Akiwumi, yaptığı yazılı açıklamada, Afrika'da mevsimsel değişimler ve ekonomik sıkıntılardan dolayı gıda sorunu yaşandığını ve buna şimdi de koronavirüs pandemisi etkilerinin eklendiğini kaydetti.

Akiwumi, ‘Covid-19 krizi, ticaret, taşımacılık ve üretim gibi sektörleri direk olarak olumsuz etkiledi’ yaptığı açıklamada ifadelerine yer verdi.

‘ÖZELLİKLE TAHIL ÜRÜNLERİNE TALEP FİYATLARI ARTTIRDI’

Afrika’nın birçok ülkesinde ticari ve ekonomik faaliyetlerin zarar gördüğünü vurgulayan Akiwumi, ‘Kısıtlamaların başladığı Mart ve Haziran ayları arasında koronavirüs kaynaklı panikle özellikle tahıl ürünlerine talep gıda fiyatlarını arttırdı’ ifadelerini kullandı.

Akiwumi, Kenya ve Sudan gibi hükümetlerin vergi indirimi ve ihracat kısıtlaması gibi adımlar izleyerek gıda fiyatlarındaki artışı durdurmaya çalıştıklarını kaydetti.

Koronavirüse karşı alınan tedbirler gıda sorununa yol çtığını aktaran Akiwumi, ‘Hükümetlerin salgınla mücadelede sokağa çıkma yasağı, seyahat kısıtlaması ve sosyal mesafe gibi kuralları uygulaması da gıda krizini arttırıyor’ dedi.

Kısıtlamalardan en çok etkilenen kesimin düşük gelire sahip olan ve kayıt dışı ekonomide çalışan kişilerin oluşturduğunu belirten Akiwumi, Afrika'da gıda sorununun gelecek yıl da devam etmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal