BM Genel Sekreteri Guterres: Çok Fazla Masum Sivil Öldü

İsrail'in Filistin'e yönelik başlattığı orantısız saldırı tepki çekmeye devam ediyor. Bu konu hakkında konuşan BM Genel Sekreteri, düşmanlıkların durdurulması çağrısında bulundu.

14.05.2021-10:52 - (Son Güncelleme: 14.05.2021-11:04) BM Genel Sekreteri Guterres: Çok Fazla Masum Sivil Öldü

İsrail'in Gazze'ye başlattığı orantısız saldırıların ardından BM Genel Sekreteri Guterres sessizliğini bozdu, "Gazze ve İsrail'deki düşmanlıkların derhal hafifletilmesi ve durdurulması için çağrıda bulunuyorum. Zaten çok fazla masum sivil öldü" dedi.

Filistin topraklarını işgal eden ve Filistinlilere gönelik saldırgan bir tutum sergileyen İsrail, Gazze'ye karşı bugüne kadarki en yoğun hava saldırısını saldırısını gerçekleştirdi. Hava saldırısına karadan 7 bin İsrail askeri destek verdi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı vahşice saldırının ardından BM Genel Sekreteri Antonio Guterres Resmi Twitter hesabından açıklamalar gerçekleştirdi:

"Gazze ve İsrail'deki düşmanlıkların derhal hafifletilmesi ve durdurulması için çağrıda bulunuyorum" şeklinde konuşan Guterres "Bayram ruhuna saygı duyduğum için, Gazze ve İsrail'deki düşmanlıkların derhal hafifletilmesi ve durdurulması için çağrıda bulunuyorum. Zaten çok fazla masum sivil öldü. Bu çatışma, ancak tüm bölgede radikalleşmeyi ve aşırılığı artırabilir" ifadelerinde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal