İsrail Ordu Sözcüsü: Gazze Operasyonu Hakkında Detay Veremeyiz

İsrail kara ordusu, dün gece saatlerinde Gazze'ye yönelik kara operasyonu başlatıldığını duyurmuştu. Ancak İsrail ordu sözcülüğünden geri adım geldi. Yetkililer "kara operasyonu yapılıp yapılmadığı hakkında bilgi veremeyiz" dedi.

14.05.2021-09:55 - (Son Güncelleme: 14.05.2021-10:06) İsrail Ordu Sözcüsü: Gazze Operasyonu Hakkında Detay Veremeyiz

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarında şehit sayısı 109'a yükseldi. Bu gelişme karşısında dünya devletleri üç maymunu oynadı. Öte yandan İsrail, kara operasyonu tarihi olarak İsrail'in Kuruluş Günü 14 Mayıs'ı seçmesi dikkatleri çekti.

KARA OPERASYONU TERCÜME HATASI

İsrail Ordusu Sözcüsü Avichay Adraee, İsrail askerlerinin Gazze'ye girip girmediğini teyit edemeyeceğini belirterek, "Sadece Gazze Şeridi'ne havadan ve karadan bir saldırı başlatıldığını söyleyebilirim." şeklinde konuştu. Adraee, daha önce Conricust'un yaptığı açıklamalar hakkında konuşarak, "tercüme hatası" olduğunu iddia etti. Adraee, "Jonathan'ın (Conricust) dediklerini ne yalanlıyorum ne teyit ediyorum ne de buna ilişkin bir yorum yapıyorum." dedi.

NETENYAHU: SON SÖZ SÖYLENMEDİ

İsrail'in Gazze Şeridi'ne kara ve hava harekatı başlattığının ilan edilmesinin ardından açıklama yapan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu şu şekilde konuştu: "Hamas'a ağır bir şekilde bedel ödeteceğimizi söylemiştim. Bunu yapıyoruz ve ağır bir şekilde ödetmeye de devam edeceğiz. Henüz son söz henüz söylenmedi, harekat gerektiği sürece devam edecek. Polisimize, sınır polisimize ve diğer güvenlik güçlerimize İsrail'in şehirlerinde kanun ve nizamı sağlamaları için desteğimiz tamdır. Anarşiye müsamaha göstermeyeceğiz."

İsrail'in Gazze'ye yönelik kara herekatı başlatması hakkında soru işaretleri devam ederken İsrail devletlerinin kurumları birbirini yalanlamaya başladı. 

İSRAİL'İN GAZZE SALDIRISINDA ŞEHİT SAYISI 109'A YÜKSELDİ

İsrail ordusu, kutsal gün dinlemeden Gazze'yi vurmaya devam ediyor. 10 Mayıs'tan bu yana yapılan saldırılarda 28'i çocuk olmak üzere 109 Filistinli şehit oldu. Yaralı sayısı 621.

İSRAİL KANA DOYMUYOR: SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ

İsrail'de yayın yapan bir yerel medya kanalına göre İsrail ordusundan 7 bin yedek asker, Filistin'e yönelik saldırılarda kullanılmak üzere göreve çağırıldı. Savunma Bakanı Benny Gantz ise bu rakamı 9 bin olarak açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal