Lübnan'dan İsrail'e 3 Roket Atıldı

İsrail'in Filistinlilere saldırılarıyla Doğu Kudüs ve Gazze'de yükselen tansiyon devam ediyor. İsrail'in bugün gece saatlerinden itibaren Gazze'ye bir dizi hava saldırısı yaptığı bildirilirken Lübnan'dan ise İsrail'e üç roket atıldı.

14.05.2021-10:33 - (Son Güncelleme: 14.05.2021-10:37) Lübnan'dan İsrail'e 3 Roket Atıldı

İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarına kadın, çocuk dinlemeden devam ederken hava saldırıları da gece-gündüz aralıksız devam ediyor. Dünya bu saldırılar karşısında 3 maymunu oynarken Lübnan'da bulunan gruplar İsrail'e yönelik roket saldırısı gerçekleştirildi.

İsrail ordusunun açıklamasına göre, Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine 3 roket atıldı. Roketlerin atıldığı konum olarak İsrail'in kuzeyinde bulunan Celile bölgesindeki sahil kesimi olarak bildirildi. Saldırıda ölen yahut yaralanan olmadı.

LÜBNAN HÜKÜMETİ SALDIRIYLA İLGİSİ OLAN KİŞİLERİ GÖZALTINA ALIYOR

Saldırının sonrasında Lübnan basınının iddiasına göre, ülkenin güneyindeki Sur şehrinde Filistinlilerin yaşadığı Reşidiye Mülteci Kampına yakın bölgeden İsrail'e yönelik roket atışı yapan kişi veya gruplar Lübnan güvenlik ekipleri tarafından gözaltına alındı. Kaç kişinin gözaltına alındığı ya da saldırıyı yapan kişilerin vatandaşlık bilgisi hakkında net bilgi verilmedi.

LÜBNAN ORDUSU ÇALIŞMA BAŞLATTI

Anadolu Ajansı'na bilgi veren görgü tanıkları, Lübnan ordusunun, roket saldırısının gerçekleştiği bölgede inceleme başlattığını aktardı. Lübnan'da roket saldırısını henüz üstlenen olmazken, resmi makamlar bu konu hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.

BM GÖREV GÜCÜ: LÜBNAN ORDUSU İLE KOORDİNELİ ÇALIŞILIYOR

Lübnan'ın güneyinde yer alan Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) birlikleri, roket saldırısı haberlerinden sonra sosyal medya hesabından kısa bir açıklama yayımladı. UNIFIL Komutanı Stefano Del Col'un itidalli davranmaya teşvik etmek üzere taraflarla iletişim halinde olduğuna işaret edilen açıklamada, "UNIFIL, bölgede güveni sağlamlaştırmak üzere Lübnan ordusuyla koordineli çalışıyor." ifadelerinde bulunuldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal