Blokzincir teknolojisinde saldırılar bitmiyor, geçen hafta toplamda 900 bin dolar çalındı!

Geçen hafta, NFT koleksiyonlara sahip olan birçok doğrulanmış Twitter hesabı yüksek sayıda kimlik avı saldırısına maruz kaldı.

01.04.2022-11:37 - (Son Güncelleme: 01.04.2022-11:37) Blokzincir teknolojisinde saldırılar bitmiyor, geçen hafta toplamda 900 bin dolar çalındı!

Geçtiğimiz hafta 900 bin dolardan fazla miktarda olmak üzere 35 NFT’nin çalındığı açıklandı. Söz konusu kimlik avı saldırıları Twitter hesaplarından NFT koleksiyonlarına yönelik gerçekleştiriliyor.

900 bin dolar değerinde

Blockchain analitik şirketi Elliptic’in yayımladığı veriler uyarınca, saldırıya maruz kalan söz konusu Twitter hesaplarından toplamda 35 NFT eser çalındı.

Elliptic’e göre, dolandırıcılar geçtiğimiz hafta süresince NFT’lerden en az 900 bin dolar gelir elde ettiler. Çalınan NFT koleksiyonlarından beşi Bored Ape, Mutant Ape veya Bored Ape Kennel Club NFT’leri olarak yer alıyordu ve dokuz yüksek dereceli profil de bu saldırılardan nasibini aldı.

Nisan ayının ilk günlerinde BAYC, Bored ve Mutant Ape NFT sahipleri için Airdrop ApeCoin token uygulaması başlattı. Bu saldırıda, dolandırıcılar, ApeCoin airdrop sitesinin kimliğine bürünerek bir URL bağlantısını ekledi ve birden çok doğrulanmış Twitter hesabını ele geçirdiler. Ele geçirilen söz konusu hesapların çoğunun Twitter’da 50 binden fazla takipçisi olduğu öğrenildi.

Blokzincir teknolojisinde saldırılar bitmiyor, geçen hafta toplamda 900 bin dolar çalındı!

Yumruk yemiş gibi oldum

NFT temalı vaping şirketi Gutter Bars’ın kurucu ortağı olan Aaron Cadena, yaşadığı çalınma olayını şu sözlerle aktardı;

“Atılan Tweet garip görünüyordu, ancak tweeti atan önceden takip ettiğim biriydi ve bu yüzden fazla düşünmedim. Tweet’teki bağlantıya tıkladım. Cüzdanımı bağlamamı istendi ki yapmadım. İptal’i tıkladıktan sonra, işlem tekrar tekrar ortaya çıkmaya devam etti. Birkaç kez daha iptale tıkladım, sonra ne olduğunu anladım ve siteden ayrılmaya çalıştım ama ekranım kilitlendi. Mideme bir yumruk geldi gibi oldum. Cüzdanımı hiç bağlamadığım halde NFT’lerin nasıl çalındığını anlamadım.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal