Black Friday indirimleri ne zaman başlayacak? 2022 Kara Cuma anlamı nedir?

Her sonbahar döneminde gerçekleştirilen Black Friday (Kara Cuma) indirimlerinin hangi tarihte gerçekleştiğini öğrenmek isteyenler ise arama motorlarını meşgul ediyor. Peki Black Friday indirimleri ne zaman başlayacak? 2022 Kara Cuma anlamı nedir? Soruların yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

01.10.2022-14:17 - (Son Güncelleme: 01.10.2022-14:17) Black Friday indirimleri ne zaman başlayacak? 2022 Kara Cuma anlamı nedir?

Dünyanın genelinde sonbahar mevsiminde başlatılan, ülkemizde ‘Efsane Cuma’ olarak da bilinen Black Friday (Kara Cuma) etkinliği kapsamında binlerce mağaza ve marka ürünlerini yüksek indirimlerle satışa sunuyor. Bu indirim etkinliğinden faydalanmak isteyen vatandaşlar Kara Cuma’nın ne zaman başlayacağını öğrenmek için arama motorlarını meşgul ediyor. Peki Black Friday indirimleri ne zaman başlayacak? 2022 Kara Cuma anlamı nedir?

Black Friday indirimleri ne zaman başlayacak?

Black Friday (Kara Cuma) etkinliği bu sene 25 Kasım 2022 Cuma gününde gerçekleşecek. Birçok mağaza ürünlerini 25 Kasım'da indirimli halleriyle satışa sunacak.

Black Friday indirimleri

2022 Kara Cuma anlamı nedir?

Amerika Birleşik Devletleri’nde 1932 yılından bu yana Noel alışverişveriş sezonunun başlangıç tarihi, kasım ayının son cuma günü kabul edilir. ABD'de Şükran Günü olarak kutlanan kasım ayının dördüncü perşembesini takip eden cuma gününe denk eden bu gün, 1961’den itibaren Black Friday olarak anılmaya başlanmıştır.

Bu günün anlamını açıklayan iki rivayet bulunuyor. İlk rivayete göre Black Friday günü yapılan indirimler ABD’nin Philadelphia kentinde adeta kaosa neden oldu. %80’e varan indirimleri duyan halk, mağazalara akın edip üzerine bir de binlerce turist ordu-deniz kuvvetleri futbol maçı için şehre gelince Philadelphia’da hayat durma noktasına geldi. Kentteki aşırı kalabalık; yoğun araç trafiğine, izdihama ve hatta mağaza çalışanlarının ezilerek hayatını kaybetmesiyle birlikte mağazaların yağmalanmasına neden oldu. Kentteki polis memurları yaşanan bu olumsuzluklara atıfta bulunmak için telsiz anonslarında “Black Friday” tabirini kullanınca bu güne kara cuma denilmeye başlandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal