BOTAŞ’tan önemli açıklama: 8 gün gaz akışı olmayacak

BOTAŞ’tan yapılan son dakika açıklamasında, İran’dan Türkiye’ye sağlanan gaz akışının 2-9 Ekim 2022 tarihleri arasında duracağı belirtildi. Gerekçe olarak ise bakım çalışması gösterildi. İşte merak edilenler...

01.10.2022-13:47 - (Son Güncelleme: 01.10.2022-14:26)

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ), İran ile Türkiye arasında gerçekleşen doğal gaz akışının gerçekleşecek planlı bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle 2-9 Ekim 2022 tarihleri arasında duracağını açıkladı. Kesintinin ülkede enerji arzı konusunda bir sorun teşkil etmeyeceği kaydedilirken, İran’da yaşanan siyasi sorunlar nedeniyle bu kararın verildiği iddiası da yalanlandı. 

İran Türkiye doğalgaz

8 gün gaz akışı olmayacak

BOTAŞ'tan yapılan açıklamada, durum nedeniyle arz-talep dengesiyle ilgili bir sorun öngörülmediği aktarıldı. Açıklamanın devamında ise şu ifadeler yer aldı:

"İran-Türkiye Doğal Gaz Boru Hattında 2-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek planlı bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle, Gürbulak giriş noktasından iletim şebekemize 8 gün boyunca doğal gaz teslimatı yapılamayacaktır. Planlı bakım ve onarım çalışmaları esnasında ulusal iletim şebekesinde arz-talep dengesiyle ilgili herhangi bir sorun öngörülmemektedir."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal