Ruslar Antalya’ya akın ediyor: Kiralar 2-3 kat arttı

Putin’in seferberlik ilanından kaçarak Antalya’ya gelen Ruslar, konut fiyatlarında ciddi artışların yaşanmasına neden oldu. Şehirde yüksek kira fiyatları sebebiyle ev bulmakta güçlük çeken vatandaşlar ne yapacaklarını kara kara düşünüyor.

01.10.2022-14:07 - (Son Güncelleme: 01.10.2022-15:16) Ruslar Antalya’ya akın ediyor: Kiralar 2-3 kat arttı

Rusya Ukrayna savaşı sebebiyle Antalya’ya gelen Ukraynalılardan sonra şimdi de Rus akınına uğrayan Antalya’da konut fiyatları fahiş miktarda arttı. Vladimir Putin'in kısmı seferberlik ilanı sonrası askere gitmek istemeyen binlerce Rus vatandaşı, kente akın ederken, şehirde yüksek kira fiyatları sebebiyle ev bulmakta güçlük çeken vatandaşlar ne yapacaklarını kara kara düşünüyor. 

Kiralar 2-3 kat arttı

Antalya’ya gelen Rusya vatandaşlar otellerin dışında evlere de akın ederken, alınan  bilgilere göre geçen yıl 2000-2500 TL arasında olan kiralar şu an 7 bin liraya kadar çıktı, hatta geçti. Kimi vatandaşların evlerinden zorla çıkarıldığı da iddia edilirken cebinde döviz bulunan turistlerin bazılarının yıllık peşin kira verdiği öğrenildi. Hal böyle olunca da özellikle öğrencilerin ve kalacak yer bulması gerekenlerin zor duruma düştüğü belirtildi.

Ruslar Antalya'ya akın etti

Yoğunluk her geçen gün artıyor

Rusya’daki seferberlik kararının ardından adeta turist akınına uğrayan Antalya'da her gün ortalama 20 bin kişinin geldiği ve bunların çoğunun Rus olduğu aktarıldı. Antalya Havalimanı, tarihinin en yoğun günlerini yaşarken, Putin'in, 4 bölgeyi ilhak etmesi sonrası yoğunluğun daha da artabileceği belirtildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal