Bitcoin Kralı Nayib Bukele: Bitcoin Diyarı El Salvador'dan Tüm Türkiye'ye Selamlar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Türkiye'ye gelen El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Türkiye ile resmi temaslarda bulunmak istiyor. İşte detaylar...

20.01.2022-11:50 - (Son Güncelleme: 20.01.2022-12:05) Bitcoin Kralı Nayib Bukele: Bitcoin Diyarı El Salvador'dan Tüm Türkiye'ye Selamlar!

Bitcoin'i resmi para birimi yapan ilk ülke olan El Salvador'un Devlet Başkanı Nayib Bukele, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geldi. Bukele'nin, Türkiye'yi esprili bir dille selamlaması sosyal medyada viral oldu. 

El Salvador Devlet Başkanı Bukele, profilinde 'CEO of El Salvador' yazan Twitter hesabından spor kıyafetleriyle bir çocukla fotoğrafını yayınladı. Nayib Bukele, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 'Öncelikle, Bitcoin diyarı El Salvador’dan tüm Türkiye’ye selamlar' sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bugün Nayib Bukele'yi resmi törenle karşılayacak, baş başa ve heyetler arası görüşmeler ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısının ardından onuruna resmi akşam yemeği verecek.

EN HAVALI DİKTATÖR

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, geçtiğimiz aylarda da sosyal medya hesabı Twitter profil tanımına 'Dünyadaki en havalı diktatör' yazmıştı.


BİTCOİN ŞEHRİ KURMAK İSTİYOR

Orta Amerika ülkesi El Salvador'un Devlet Başkanı Nayib Bukele liderliğindeki Bitcoin girişimleri kripto para takipçeleri tarafından hayretle seyrediliyor.

Geçtiğimiz günlerde Bitcoin'i resmi para birimi olarak kabul ederek dünyada eşi benzeri görülmemiş bir olaya imza atmış olan Orta Amerika ülkesi El Salvador, 'Bitcoin Şehri' kurma, Bitcoin tahvili çıkarma ve volkan enerjisiyle Bitcoin madenciliği yapma gibi girişimleriyle kripto para alanında adımlarını hızlandırıyor.

BİTCOİN'İ YASAL HALE GETİRDİ

İlk olarak Bitcoin'in 'yasal bir para birimi' olarak tanınmasına ilişkin yasa teklifinin Haziran 2021'de kongreden geçmesinin ardından tarihe geçen El Salvador, Eylül 2021'de de Bitcoin'i resmen tedavüle sokan ilk ülke oldu.

BİTCOİN PİYASASINDAKİ ÇÖKÜŞ EL SALVADOR'U ETKİLİYOR

Bukele'nin Twitter paylaşmış olduğu verilere göre El Salvador'un en az 1.391 Bitcoin satın almış olduğu tahmin ediliyor. Söz konusu alımların ortalama 51 bin 56 dolar olduğu ve Orta Amerika ülkesine toplamda yaklaşık 71 milyon dolara mal olduğu hesaplanıyor. Bitcoin'in son dönemde değer kaybederek 41 bin dolara seviyelerine inmesiyle El Salvador'un da kripto para yatırımında zararda olduğu söyleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal