Birbirinden Farklı 5 Mantı Tarifi

Mantı hepimizin iştahını kabartan bir tarif. Birbirinden güzel ve farklı mantıları sizin için derledik. İşte püf noktaları ile damağınızı şenlendirecek 5 mantı...

25.11.2021-16:21 - (Son Güncelleme: 19.01.2022-15:20) Birbirinden Farklı 5 Mantı Tarifi

Mantı hepimizin iştahını kabartan bir tarif… Birbirinden güzel ve farklı mantıları sizin için derledik. İşte püf noktaları ile Tatar, Boşnak, hinkali, pelmeni ve patates mantısı. Şimdiden afiyet olsun.

TATAR MANTISI TARİFİ

Tatar mantısı için gerekli olan malzemeler:

Hamuru için:

- 4 adet yumurta

- 3 su bardağı un

- 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:

- 500 gram yağlı tavuk eti

- 2 adet orta boy soğan

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı karabiber

TATAR MANTISI NASIL YAPILIR?

Tatar mantısının hamurunu hazırlamak için yumurtaları yoğurma kabının içerisine kırın sonrasında tuzunu ilave edin. Unu yavaşça ekleyip hamurunu hazırlayın. Yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvam alana dek yoğurun. Hamurun üzerini temiz bir bez ile kapatıp dinlenmeye bırakın.

İç harcı için bütün malzemeleri blenderden geçirerek harmanlayın. Dinlenen hamurunu 3 parçaya ayırıp her bir parçayı 2 parmak kalığına denk gelecek şekilde rulolar haline getirin. Ruloları 1 parmak kalınlığında kesip küçük bezeler elde edin. Her bir bezeyi oklavayla çok az açtıktan sonra, ortaları daha kalın olacak bir şekilde, uç kısımlarını inceltin. Açtığınız hamurlara 1 tatlı kaşığı harç koyun. İlk olarak yuvarlağın iki ucunu birleştirip ardından da yanlarda kalan uçları harcın üzerini kapatacak bir şekilde kapatın. Bu aşamada yanlarda oluşan kulakçıkları birbirine yapıştırıp büzgülü şekil verip tüm hamuru kapatın. 


Tüm bezeleri hazırladıktan sonra, geniş bir tencerenin üçte birini suyla doldurarak üzerine buharda pişirme aparatını yerleştirip suyu kaynatın. Mantıları aparatın üzerine yerleştirin kapağını kapatın ve orta ateşte 30 dakika kadar pişirin. Tatar mantılarının üzerine karabiber serpebilirsiniz.

BOŞNAK MANTISI TARİFİ


Boşnak mantısı için gerekli olan malzemeler:

Mantı hamuru için:

- 2,5 su bardağı un

- 1 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 su bardağı ılık su

- 1 tatlı kaşığı tuz

Kıymalı iç harcı için:

- 300 gram orta yağlı dana kıyma

- 1 adet orta boy kuru soğan

- Yarım çay kaşığı tuz

- Yarım çay kaşığı karabiber

- Yarım çay kaşığı pul biber

- Yarım tatlı kaşığı nane

Yufka katlarını yağlamak için:

- Yarım su bardağı ayçiçek yağı

Servisi için:

- 2 su bardağı yoğurt

- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

BOŞNAK MANTISI NASIL YAPILIR?

Mantı hamurunu hazırlamak için; elenmiş unu derin bir karıştırma kabına aktarıp orta kısmını parmak uçlarınız ile havuz gibi açın ve unun kenar kısımlarına tuz serpiştirin. Unun orta kısmındaki çukura zeytinyağı ve ılık su ilave edin. Mantı hamurunu pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurun. Hamurunuzun üzerini streç film ile kapatarak buzdolabında 30 dakika süresince dinlendirin.

Kıymalı iç harcı için; kuru soğanı, küçük küçük doğrayın. Dana kıyma, tuz, karabiber, pul biber ve naneyi de ekleyerek bir kapta harmanlayın. Hamurunuzu yumurta büyüklüğüne denk gelecek şekilde bezelere ayırıp üzerlerini hafif bir şekilde unlayın. Hamurlarınızı temiz bir mutfak tezgahı üzerinde merdane yardımı ile yaklaşık 30 cm. çapında açın. Tek tek açtığınız yufkaların üzerini ayçiçek yağı ile yağlayıp ardından da üst üste dizin. Kenar kısımlarını parmaklarınız ile bastırıp sabitlediğiniz hamurları elde veya merdane yardımı ile açıp inceltin. Açmış olduğunuz hamurları küçük kareler halinde keserek orta kısımlarını kıymalı iç harç ile doldurup mantıları kare şeklinde kapatın. Fırın tepsisini az miktarda yağlayarak yağlı hamurdan hazırladığınız mantıları, boşluk kalmayacak şekilde fırın tepsisine dizin. Mantıları, 40 dakika boyunca önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Yoğurdu ayrı bir kapta çırpıcı yardımı ile pürüzsüz bir kıvama ulaşıncaya dek karıştırın. Ayçiçek yağını küçük bir tavada kızdırıp sonrasında toz kırmızıbiberi ilave edip kızgın yağı ocaktan alın. Fırından çıkan sıcak Boşnak mantılarını servis tabağına alıp ilk yoğurdunu ekleyin ardından da kırmızıbiberli yağ eşliğinde servis edin.

GÜRCÜ MANTISI HİNKALİ TARİFİ


Gürcü mantısı için gerekli olan malzemeler:

- 1 kg orta yağlı kıyma

- 2 adet iri kuru soğan

- 1,5 kg buğday unu

- 2 adet yumurta

- 1 tatlı kaşığı pul biber

- 1 tatlı kaşığı karabiber

- 1 tatlı kaşığı tuz

- Yeteri miktar su

GÜRCÜ MANTISI HİNKALİ NASIL YAPILIR?

İlk olarak bir yoğurma kabına unu sonrasında tuzu, yumurtayı ve yeteri miktarda kaynatılıp ılıtılmış olan suyu ekleyin. Hamurunuzun kıvamı kulak memesinden bir tık daha katı bir halde olmalıdır. Yoğurduğunuz bu hamuru 15 dakika dinlendirir.

Kıymayı bir kaba alarak içerisine çok ince doğranmış soğanı, tuzu ve karabiberi ekleyin. Bir su bardağı suyu yavaşça ekleyerek kıymayı yumuşatın. Dinlenen hamurdan küçük bezeler kopartın ve 15 santim çapında açın. Hamuru açarken çok ince olmamasına dikkat edin ardından da hamurun orta kısmına denk gelecek bir şekilde kıymalı harçtan ilave edin. Hamuru bohça biçimine getirin sonrasında büzerek kapatın. Şekillerini verdiğiniz Gürcü mantısını bol su ile haşlayın.

RUS MANTISI PELMENİ TARİFİ


Pelmeni için gerekli olan malzemeler:

- Yarım su bardağı ılık su

- 2 yumurta

- Tuz

- 4, 5 su bardağı un

İç harcı için:

- 200 gr kıyma

- 1 soğan

- 1 yemek kaşığı zeytinyağı

- Kimyon

- Karabiber

- Tuz

Üzeri için:

- 200 gr tereyağı

- Kıyılmış dereotu

- 4 yemek kaşığı ekşi krema

PELMENİ NASIL YAPILIR?

Genişçe bir kabın içerisine süt ve suyu alarak yumurtaları ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra tuz katın ve alabildiğince unu azar azar ekleyerek yoğurun ardından hamuru bezeler halinde parçalara ayırın. Hamurların üzerine bez örtüp en az 30 dakika dinlenmeye bırakın. İçini hazırlamak içinse kıymaya rendelenmiş soğan katıp, tuz, kimyon ve karabiber ilave edip karıştırın. Bezeleri un serpilmiş tezgah üzerinde, oklava veya merdaneyle hazır yufkadan daha kalın olacak bir şekilde açın. Bardak ağzıyla parçalar kesip kıymalı harcı içlerine bölüştürün. Hamuru yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarını bastırın ve uç kısımlarını alta doğru birleştirin ardından kaynamış suya biraz tuz ekleyerek pelmenileri yumuşayıncaya dek haşlayın. Pelmeninin suyunu süzün. Tereyağını geniş bir tencere veya tavada eritin. Suyu süzülmüş pelmenileri tereyağına ekleyip birkaç dakika soteleme işlemini yapın. Servis tabaklarına alarak ekşi krema ve kıyılmış dereotuyla servis yapın.

PATATESLİ MANTI TARİFİ


Patatesli mantı için gerekli olan malzemeler:

- 1 paket milföy hamuru

İç harcı için:

- 2 adet orta boy patates

- 1 avuç doğranmış maydanoz

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

- 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için:

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 1 tatlı kaşığı domates salçası

- Yarım su bardağı

- Su

- 1 çay kaşığı tuz

PATATESLİ MANTI NASIL YAPILIR?

İlk önce patatesli haşlayın ardından kabuklarını soyup ezerek püre haline getirin. İçine ince doğranmış maydanozları ve baharatları ekleyerek karıştırın. Her bir kare milföy hamurunu, bıçak ile 9 eşit parçaya bölüp her bir minik karenin tam ortasına hazırlamış olduğunuz harçtan bir çay kaşığı kadar koyarak, karşılıklı iki köşelerini birleştirip mantı şeklini verin. Hazırladığınız mantıları, yağlı kağıt sermiş olduğunuz fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık olarak 30 dakika pişirin.

Sosu için ise; bir tavaya tereyağını alıp içerisine salçayı ilave edin salçanın kokusu çıktıktan sonra içerisine suyu ilave ederek bir güzel kavurun. Baharatlarını ilave ederek altını kapatın. Mantılar piştikten sonra bir servis tabağına alıp üstlerine sarımsaklı yoğurdu ekleyin. Hazırladığınız sosu da üstüne gezdirip sıcak bir şekilde servis edin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal