Gingerbread Cookie Tarifi

Yeni yılı evde geçirmeyi tercih edenler için yılın ilk gününe yakışır kurabiye tariflerini sizin için derledik. İşte 3 lezzetli kurabiye tarifi... Şimdiden afiyet olsun!

24.11.2021-16:53 - (Son Güncelleme: 31.12.2021-13:42)

Yeni yılı evde geçirmeyi tercih edenler için yılın ilk gününe yakışır ağızda dağılan kıvamı ile damağınızı şenlendirecek gingerbread cookie tarifini sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun…

ZENCEFİLLİ YILBAŞI KURABİYESİ TARİFİ

Zencefilli yılbaşı kurabiyesi için gerekli olan malzemeler:

- 3,5 su bardağı un

- 90 gram oda sıcaklığında tereyağı

- 150 gram esmer şeker

- 1 adet yumurta

- Yarım su bardağı üzüm pekmezi

- 1 çay kaşığı zencefil

- 1 çay kaşığı tarçın

- 1 paket vanilya

ZENCEFİLLİ YILBAŞI KURABİYESİ NASIL YAPILIR?


Derin bir karıştırma kabında tereyağıyla esmer şekeri 5 dakika mikser yardımı ile karıştırın sonrasında sırası ile yumurta ve pekmezi ekleyin. Ayrı bir kapta unu, zencefili, tarçını ve vanilyayı karıştırın. Yavaş yavaş unlu karışımı diğer karışım ile buluşturun ve katı bir hamur elde edin. Hazırlanan hamuru 10 dakika buzdolabında dinlendirin sonrasında genişçe bir tezgahı hafif unlayarak merdane yardımı ile hamuru inceltin hamurun çok ince olmamasına özen gösterin.

Yılbaşı temalı kalıplar ile şekil vererek yağlı kağıt serili tepsiye dizin bu haliyle kurabiyeleri 10 dakika buzdolabında dinlendirin sonrasında da 170 derecede ısıtılmış fırında 8 ila 9 dakika pişirin. Süsleme kısmında ister kendi hazırladığınız krema isterseniz de hazır süsleme glazürleri ile süsleyebilirsiniz.

KOZALAK KURABİYE TARİFİ

Kozalak kurabiye tarifi için malzemeler:

- 2 adet baton kakaolu kek

- 1 paket krema 

- 80 gr çikolata 

- 1 paket kakaolu yaprak buğday gevreği 

- 2 yemek kaşığı pudra şekeri

- Ceviz

KOZALAK KURABİYE NASIL YAPILIR?

Keki iyice ufalayın ardından da içerisine cevizi ve pudra şekerini ekleyin sonrasında ocakta ısınan kremaya çikolatayı ekleyerek eritin. Eriyen çikolataları da ilave ederek karıştırın ardından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak eliniz ile yuvarlayıp şekil verin. Sıra geldi kozalak görünümü vermeye bunun için de kakaolu gevreği sıra sıra kozalak görünümü verip keke hafifçe batırın ve zerine pudra şekeri serperek servis edin. 

YILBAŞI İÇİN ÖZEL BADEMLİ KURABİYE TARİFİ


Bademli kurabiye için gerekli olan malzemeler:

- 125 gram tereyağı

- Yarım çay bardağı sıvı yağ

- 1 çay bardağı nişasta

- Yarım çay bardağından 1 parmak fazla pudra şekeri

- 1 çay bardağı badem unu

- 2,5 su bardağı un

Üzerine serpmek için;

- Pudra şekeri

YILBAŞI İÇİN ÖZEL BADEMLİ KURABİYE NASIL YAPILIR?

Tereyağı oda ısısında ve yumuşak bir kıvamda olmalıdır. Un ve nişasta hariç bütün malzemeler yoğrulur sonrasında nişasta eklenir. Un azar azar eklenip yoğurulmaya devam edilir. Şekil verilip fırın kağıdı yerleştirilen tepsiye dizilen kurabiyeler 160 derecede 25 ila 30 dakika pişirilir. Kurabiyeler ılıyınca üzerine pudra şekeri serpilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal