Bir Buçuk Yıl Aradan Sonra Kabe'de Sosyal Mesafesiz İlk Namaz Kılındı!

Geçtiğimiz günlerde Kâbe'nin çevresini saran bariyerler ve sosyal mesafe etiketleri kaldırılırken, bugün Harem-üş Şerif'te önlemlerin uygulanmadığı ilk cuma namazı kılındı.

22.10.2021-17:48 - (Son Güncelleme: 22.10.2021-17:56)

Dünya’yı etkisi altına alan koronavirüsü salgını ile birlikte toplu alanlarda bulunma yasağı getirilmişti. Salgın kapsamında getirilen kısıtlamalar ibadet yerlerini de etkiledi. Bu süreçte insanlar toplu şekilde camilere gidip namaz kılamıyorlardı. Mekke’de bulunan Mescid-i Haram’da da aynı durum geçerliydi. Geçtiğimiz günlerde Kâbe'nin çevresini saran bariyerler ve sosyal mesafe etiketleri kaldırılırken, bugün Harem-üş Şerif'te önlemlerin uygulanmadığı ilk cuma namazı kılındı. Namazda Kâbe'nin etrafı uzun zamandan beri dolmadığı kadar doluydu. Müslümanlar tavaf alanını doldurmasının yanı sıra, Hatrem alanının çevresindeki kalabalık da dikkat çekti. Neredeyse son bir buçuk yıldır geniş çaplı önlemlerin uygulandığı ve cemaatlerin sınırlı olarak alındığı Kâbe'de, geçtiğimiz günlerde önlemler kaldırılmıştı.

KABE’DE SOSYAL MESAFESİZ İLK NAMAZ

Kısıtlamalardan dolayı giriş yasağı ile geçen bir buçuk yılın ardından Kâbe, geçtiğimiz hafta yasağın kalkmasıyla insan yoğunluğuna açılmıştı. 17 Ekim’den itibaren açılan Mescid-i Haram’da bugün ilk Cuma namazı kılındı.  Mekke'de bulunan Mescid-i Haram’da koronavirüs salgını nedeniyle 1 buçuk yılın ardından sosyal mesafesiz ilk cuma namazı kılındı. Suudi Arabistan'ın Mekke kentindeki Mescid-i Haram’da koronavirüs salgını nedeniyle 1 buçuk yılın ardından sosyal mesafesiz ilk cuma namazı kılındı. Namaza gelen Müslümanlar maskelerini takarak namazını eda etti. Suudi Arabistan, geçtiğimiz hafta koronavirüs karşı 2 doz aşı yaptıranlar için tedbirlerin gevşetilmesine yönelik karar almıştı. Karar kapsamında Mekke’deki Mescid-i Haram ve Medine'deki Mescid-i Nebevi'nin pazar günü 17 Ekim’den itibaren tam kapasiteyle ibadete açılmasına izin verilmişti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal