Bilim Kurulu Toplantısı bugün mü yapılacak, ne zaman? Toplantıda masada olacak konular neler? 2 Mart Bilim Kurulu Toplantısı maske yasağı açıklaması gelecek mi?

Milyonlarca insan gözünü Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısına çevirdi. Bakan Koca geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından paylaşım yapmış ve uzun süredir beklenen bir açıklama yapılacağını duyurmuştu.

02.03.2022-09:44 - (Son Güncelleme: 02.03.2022-12:24) Bilim Kurulu Toplantısı bugün mü yapılacak, ne zaman? Toplantıda masada olacak konular neler? 2 Mart Bilim Kurulu Toplantısı maske yasağı açıklaması gelecek mi?

Bugün gerçekleşecek olan Bilim Toplantısı kararları ve sonuçları için nefesler tutuldu. Geçtiğimiz gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kurulun çok önemli ve uzun süredir beklenen bir kararı açıklayacağına ilişkin sinyaller verince milyonların aklına maske zorunluluğu gelmişti. 

Hal böyle olunca vatandaşlar bugün sabah saatlerinden itibaren "2 Mart 2022 Bilim Kurulu Toplantısı ne zaman, bugün mü, saat kaçta açıklama yapılacak, kararları ve sonuçları nelerdir?" soruları yanıt aramaya başladı. 

Bakan Koca tarafından duyurulacak

Salgına ilişkin kritik değerlendirmelerin yapılacağı toplantının kararları Bakan Koca tarafından duyurulacak. Peki, Bilim Kurulu Toplantısı ne zaman, bugün mü, saat kaçta açıklama yapılacak, kararları ve sonuçları nelerdir? 

Milyonların gözü şimdi Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısına çevrildi. Bakan Koca geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından paylaşım yapmıştı. Bakan koca, paylaşımında uzun süredir beklenen bir açıklama yapılacağını duyurmuştu. 

Türkiye genelinde akşam yapılması planlanan açıklama için vatandaşlar beklemeye geçti. Hal böyleyken "2 Mart 2022 Bilim Kurulu Toplantısı ne zaman, bugün mü, saat kaçta açıklama yapılacak, kararları ve sonuçları nelerdir?" soruları sabah saatlerinden itibaren yanıt arayan konular arasında bulunuyor. "Beklenen açıklama" olarak nitelendirilen karar ise merak konusu. 

Fahrettin Koca

Bilim kurulu toplantısı ne zaman, saat kaçta? 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsle mücadelede gelinen son durumun ele alınacağı Bilim Kurulu toplantısı sonrası müjdeli haberi açıklayacağını duyurdu. Koca'nın, bir süredir Kovid-19 tedbirlerinin gevşetilmesi konusunda yeni kararları ilan edeceği bildirildi. 

Müjde geliyor! 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Koronavirüs Bilim Kurulunun bugün, salgınla mücadelede gelinen nokta ve kısıtlamaların tekrar değerlendirilmesi gündemiyle toplanacağını açıkladı. 

Maske zorunluluğu kalkacak mı? 

Bir süredir beklenen açıklama geliyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Koronavirüs Bilim Kurulu yarın (bugün), salgınla mücadelede gelinen nokta ve kısıtlamaların tekrar değerlendirilmesi gündemiyle toplanıyor. Yarın (bugün) saat 18.00'da bir açıklama ile huzurlarınızda olacağım. Bu açıklamanın, bir süredir beklenen açıklama olacağına inanıyorum. Buluşmak üzere." açıklamalarında bulundu. 

İşte o müjdeler 

Bakan Koca'nın açıklayacağı müjdenin detayları da belli oldu. HES kodunun kaldırılması, PCR testinin ve maske uygulamasının gözden geçirilmesi, tedbirlerin gevşetilmesi ile vaka sayılarının durumu sonucunda Bilim Kurulu'nun vereceği karara göre müjdeli haberin açıklanacağı öğrenildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal