Beşiktaş'ta Sergen Yalçın FarkıI!

Sabah Gazetesi köşe yazarı Bülent Timurlenk, Beşiktaş ile Aytemiz Alanyaspor arasında oynanan karşılaşmayı değerlendirdi.

29.02.2020-12:16 - (Son Güncelleme: 29.02.2020-12:12) Beşiktaş'ta Sergen Yalçın FarkıI!

Bu sezon Alanya'yı iki farklı yenen tek takım Beşiktaş. Abdullah Avcı'nın kader maçıydı. Alanyaspor ilk 7 içinde Fenerbahçe'den 4 puan alırken, Başakşehir ile berabere kaldı. Trabzonspor ve Galatasaray'a mağlup olurken de kalesinde sadece 1 gol görmüştü. Beşiktaş ise öne geçtiği maçlarını kazanan ama ilk golü yediğinde maçı çeviremeyen takımdı. Bu rakamların ışığında Sergen Yalçın 'ın takımının yapması gereken önce kaleyi kapatıp, bu deplasmanda en son Gençlerbirliği'nin daha önce de Göztepe'nin yaptığı gibi golü bulup üç puanı kapmaktı.

Boateng yerine Boyd'u tercih eden Sergen Yalçın'ın Trabzonspor maçından sonra söylediği gibi, oyunculara yetenek yüklemesi yapmak mümkün değil. Sergen eldeki kumaşla Beşiktaş'a iyi bir takım elbise dikti. Ama özellikle ilk yarıda kaçan pozisyonlar bize şunu dedirtti: Terzi takım elbiseyi diker ama kravatı siz bağlarsınız.

Galatasaray'ı eleyip Fenerbahçe ile berabere kalan Alanya, son iki maçında sağa çekip park etmişti. Gol atamadan kaybettikleri iki maçın ardından dün en güvendikleri geçiş oyununda eksiktiler. Buna rağmen golü buldular. İkinci yarıda oyun tamamen Beşiktaş lehine döndü. Artık kravatı düzgün bağlama zamanıydı. Öyle bir pozisyonda golü buldu ki Beşiktaş, Burak'ın kaçırması imkânsızdı. 1 metreden boş kaleye topu filelere gönderdi.

Erol Bulut geçen sezon Ocak sonu ve 15 Mart arasında 5 mağlubiyet-2 beraberlik almıştı. Aynı mevsimde Alanya da şimdi üç maçta 0 çekti. Fenerbahçe iddiaları kafasını karıştırmış olabilir, normal... Sergen Yalçın'ın dediği gibi Beşiktaş yarıştan kopmuş olabilir ama kupada da olmayan Kartal için Avrupa Ligi'ne gitmek mecburiyet. Dün bu yarışta 6 puanlık maçı kazandılar ve maç çevirmeyi de öğrendiler. Usta terzi Sergen farkı budur.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal