Beşiktaş'ta Alex Teixeira ile yollar ayrıldı! Brezilyalı futbolcu başka takıma transfer olacak

Beşiktaş'ta Brezilyalı oyuncu Alex Teixeira ile ilgili oldukça çarpıcı gelişmeler yaşanıyor. Son olarak oyuncu avukatıyla beraber kulüp binasının yolunu tuttu. Yapılan görüşmeler sonrası ise oyuncunun sözleşmesi karşılıklı anlaşmaya varılarak feshedildi.

02.07.2022-14:06 - (Son Güncelleme: 02.07.2022-16:06)

Siyah beyazlılarda gelecek sezon için kadroda düşünülmeyen Alex Teixeira ile ilgili önemli gelişmeler söz konusu. Geçen sezon bir yılı opsiyonlu olmak üzere üç yıllık sözleşme imzalanan Brezilyalı oyuncu beklentilerin çok uzağında bir performans sergilemişti. Beşiktaş yönetimi avukatıyla beraber kulübe gelen Teixeira ile görüşerek oyuncunun bonservisini bedelsiz olarak fesht etme konusunda iknaya vardı. Resmi işlemler sonrasında Brezilyalı oyuncu ile yolların tamamen ayrılacağı aktarıldı.

Yıllık maaşı dudak uçuklatıyor

Büyük umutlarla Beşiktaş'a gelen Teixeira, siyah beyazlılarda geçirdiği ilk sezonda beklentilerin oldukça gerisinde kaldı. Siyah beyazlıların geçtiğimiz sezon öncesinde 1 yılı opsiyonlu 2+1 yıllık sözleşme imzaladığı Brezilyalı oyuncu yıllık 2.6 milyon Euro kazanırken 900 bin Euro da imza parası almıştı.


Futbolcunun kariyeri

Alex Teixeira futbol hayatına Brezilya'nın Vasco'da başladı. Ardından Ukrayna ekibi Shakhtar'ın yolunu tuttu. Shakhtar sonrasında ise Çin ekibi JS Suning'in yolunu tuttu. Ardından ise Çin'in bir başka ekibi olan Jiangsu'ya katıldı. Son olarak ise geçen sezon yaz transfer döneminde Beşiktaş ile anlaşmaya vardı. Futbolcunun Beşiktaş ile anlaşması büyük yankı uyandırırken o dönem taraftarlar oyuncudan çok şey bekliyordu. Fakat 32 yaşındaki yıldız oyuncu gerek sahada gösterdiği performans gerek disiplinsiz tavırları nedeniyle büyükk tepki çekti. Son olarak ise oyuncuyla yolların ayrılmasına karar verildi. Ana mevkisi on numara olan oyuncu, sol kanat ve forvet arkası olarak görev alabiliyor. Brezilyalı kariyeri boyunca çıktığı 458 karşılaşmada 176 gol attı ve 73 kez asist yaptı.

(Kaynak: Ajansspor.com)

Mesut Şahim
mesutspor79@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal