Beşiktaş’ın transfer etmek üzere olduğu Dele Alli kimdir? Dele Alli kaç yaşında ve hangi bölgede oynuyor? Dele Alli hayatı ve biyografisi

Beşiktaş’ın transfer etmeye yakın olduğu iddia edilen İngiliz yıldız orta saha oyuncusu Dele Alli, siyah beyazlı futbol severlerin gündemine girdi. Peki Beşiktaş’ın transfer etmek üzere olduğu Dele Alli kimdir? Dele Alli kaç yaşında ve hangi bölgede oynuyor? İşte Dele Alli hayatı ve biyografisi...

19.08.2022-16:38 - (Son Güncelleme: 19.08.2022-16:38)

Spor Toto Süper Lig’de sezona 1 galibiyet ve 1 beraberlikle başlayan Beşiktaş’ta yönetimin transfer çalışmaları devam ediyor. Siyah beyazlılar orta saha bölgesine bie transfer yapmak için çalışmalara devam ederken, gündeme Everton’da oynayan İngiliz orta saha oyuncusu Dele Alli geldi. Futbolda bir dönem geleceğin yıldızları arasında gösterilen 26 yaşındaki oyuncu bu beklentileri karşılayamamıştı. Peki Beşiktaş’ın transfer etmek üzere olduğu Dele Alli kimdir? Dele Alli kaç yaşında ve hangi bölgede oynuyor?

Beşiktaş’ın transfer etmek üzere olduğu Dele Alli kimdir?

Dele Alli, 11 Nisan 1996 tarihinde İngiltere’nin Milton Keynes şehrinde doğdu. Futbolculuk kariyerine doğduğu şehrin takımı Milton Keynes Dons’ta başlayan Alli, 2012-2013 sezonunda A takıma kadar yükselmiş ve buradaki performansı sayesinde İngiltere’nin dev takımlarından Tottenham’ın dikkatini çekti. İngiliz oyuncu 2015 yılında 5 milyon pound bonservis bedeliyle Kuzey Londra ekibinin yolunu tuttu.

Tottenham ile sezonunda oldukça başarılı işlere imza atan Dele Alli, ilk sezonunda İngiltere’de yılın genç futbolcusu ödülünü almayı başardı.

Dele Alli Beşiktaş

Dele Alli kaç yaşında ve hangi bölgede oynuyor?

Tottenham ile 269 maça çıkan ve bu maçlarda 67 gol ve 56 asist gibi etkileyici bir performans gösteren Dele Alli, son yıllarda yaşadığı formsuzluk sebebiyle Tottenham’da forma şansı bulamadı ve Everton’a transfer oldu. 

26 yaşındaki İngiliz orta saha oyuncusu Everton ile iki sezonda sadece 13 maça çıkarken bu maçlarda 1 gol atabildi. Futbolda bir dönem geleceğin yıldızları arasında gösterilen 26 yaşındaki oyuncu bu beklentileri karşılayamamıştı.

Lampard Dele Alli hakkında konuştu

Dele Alli’nin Beşiktaş’a transfer olacağı iddiaları hakkında konuşan Everton teknik direktörü Frank Lampard, ‘’Dele Alli'ye ilgi var. Bunu değerlendirmemiz gerekiyor. Herkes için sağlıklı şartlar oluşmalı. Bence onun çalışmaya devam etmesi gerektiği gerçeğine saygı göstermeliyiz, bu onun kariyeri. " dedi. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal