Berat Kandili ne zaman? 2024 Berat Kandili anlamı nedir? Berat Kandili orucu ne zaman ve nasıl tutulur?

Üç ayların ikinci kandili olan Berat Kandili’nin gerçekleşmesi için artık çok kısa bir süre kaldı. Bu önemli günün ne zaman gerçekleşeceğini ve Berat Kandili ibadetlerini öğrenmek isteyenler internete yönelerek araştırma yapıyor. Peki Berat Kandili ne zaman? 2024 Berat Kandili anlamı nedir? Berat Kandili orucu ne zaman ve nasıl tutulur? Konu hakkında merak edilenler haberimizde…

22.02.2024-16:36 - (Son Güncelleme: 22.02.2024-16:36)

Milyonlarca Müslüman, İslam dünyasının önemli günlerinden birisi olan Berat Kandili’nde Allah’tan af dilemek üzere ellerini göğe açacak. Üç ayların ikinci kandili olarak bilinen Berat Kandili’nin ayın kaçında gerçekleşeceği ve Berat Kandili’nin anlam ve önemi araştırılan konuların başında geliyor. Peki Berat Kandili ne zaman? 2024 Berat Kandili anlamı Nedir? Berat Kandili orucu ne zaman ve nasıl tutulur?

Berat Kandili ne zaman?

Berat Kandili bu yıl 24 Şubat 2024 Cumartesi günü idrak edilecek.

Berat Kandili

2024 Berat Kandili anlamı nedir? 

Berat Gecesi, birçok kaynağa göre affetme, temizlenme ve kurtuluşun vakti olarak nitelendirilir. Bu özel geceyle ilişkilendirilen kavramlar genellikle merhamet, cevap, bağışlama ve onaylama şeklinde ifade edilir.

Berat Gecesi'nin en önemli özelliği, affetme ve bağışlanma anlamına gelir. Peygamber Efendimiz, bu mübarek gecede Allah'a yoğun bir şekilde ibadet edilmesini ve gündüzünde oruç tutulmasını önermiştir. Ayrıca, Berat Gecesi'nin başlangıcında, Allah'ın dünyaya merhametiyle tecelli edip, şafak sökene kadar af dileyen, rızık talep eden ve sıkıntıda olanlar için özel bir lütfunda bulunduğunu müjdelemiştir.

Berat Kandili orucu ne zaman ve nasıl tutulur?

Hz. Peygamber (s.a.s.), "Şaban'ın on beşinci gecesi, yani Berat Gecesi olduğunda, o gece ibadet ediniz, gündüzünde de oruç tutunuz. Allah o gece güneşin batmasıyla dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve fecir doğana kadar şöyle buyurur: 'Yok mu benden af isteyen, onu affedeyim; yok mu benden rızık isteyen, ona rızık vereyim; yok mu bir musibete uğrayan, ona afiyet vereyim; yok mu isteyen...'" buyurmuştur.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal