Ender Saraç'ın cinsel istismar davası: Mahkemede şok iddialar ortaya çıktı!

Beşiktaş'ta ünlü doktor Ender Saraç, 13 yaşındaki oğluna yönelik cinsel istismar suçlamasıyla karşı karşıya. İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan duruşmaya tutuksuz sanık Ender Saraç, avukatları ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı katıldı. Mahkeme, sanığın avukatının kapalı duruşma talebini reddetti.

22.02.2024-16:32 - (Son Güncelleme: 22.02.2024-16:41) Ender Saraç'ın cinsel istismar davası: Mahkemede şok iddialar ortaya çıktı!

Duruşmada savunma yapan Saraç, eski eşi Benan Saraç'ın boşanma sürecinde kendisine karşı komplo kurduğunu iddia etti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerin yapay zeka ile oluşturulduğunu ileri süren Saraç, evindeki her odada kamera olduğunu belirtti ve suçlamaları reddetti. Saraç, çocuğunu vegan olduğu için zorla yemek yemeye zorlamakla suçlandı. Gelişimi durduğu iddialarını reddeden doktor, çocuklarına zorla porno izlettirmediğini savundu. Cep telefonu kayıtlarının incelenmesi sonucunda suç delili bulunmadığını öne sürdü.

Mahkeme heyeti, mağdur çocuğun adli görüşme odasında pedagog eşliğinde ifadesinin alınmasına karar verdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının davaya katılma talebi kabul edilerek duruşma 30 Nisan'a ertelendi. Ender Saraç'a 12 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.

12 yıldan 22 yıla kadar hapis

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, ünlü doktor Ender Saraç hakkında, 5 Aralık 2023 tarihinde mağdur çocuk M.S'nin okuldaki öğretmenlere babası Ender Saraç'ın cinsel istismarda bulunduğunu anlatması üzerine başlayan soruşturma detaylarına yer veriliyor. İddianamede, çocuğun ilk ifadesinde babasına yönelik cinsel istismar suçlamasında bulunduğu, sonraki beyanında ise annesi ve kendisine kötü davranması nedeniyle babasına suçlama yaptığı, istismar olmadığını söylediği ifade ediliyor.

Anne Benan Saraç'ın ifadesinde, eşinin kendisine ve çocuklarına psikolojik ve ekonomik şiddet uyguladığı, ancak mağdur oğluna karşı herhangi bir cinsel davranışa şahit olmadığını ifade ettiği belirtiliyor. İddianamede, mağdur çocuğun ilk ifadesinin samimi ve gerçeği yansıttığı ifade edilerek, çocuğun şeref ve namusunu ilgilendiren bir konuda sanığa iftira atmasını gerektirecek ciddi bir neden bulunmadığı vurgulanıyor. İddianamede, sanık Ender Saraç'a "çocuğun cinsel istismarı" suçundan 12 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal