Berat İsmi Anlamı Nedir?

Berat ismi erkek çocuklar için kullanılan bir isimdir. Ebeveyn adaylarının araştırdığı isimlerden biri olan Berat ismi anlamı nedir, Berat ne demek? Berat ismi Kur'an'da geçiyor mu? Berat nedir?

12.02.2021-16:58 - (Son Güncelleme: 12.02.2021-16:58) Berat İsmi Anlamı Nedir?

Anne baba olmaya hazırlanan adaylar bebekleri için isim araştırmasında bulunuyor. Araştırılan isimlerden biri olan Berat'ın ne anlama geldiği merak ediliyor. Peki Berat ne demek? Berat ismi anlamı nedir? Berat nedir?

BERAT ANLAMI NEDİR?

Türkçeye Arapçadan geçen Berat kelimesi anlamı merak ediliyor. Berat, Osmanlı döneminde devlet işlerinde kullanılan bir kelimeydi. Berat, kurtuluş nişanesi gibi derin manalar taşımaktadır. Kişilere verilen nişan, rütbe ya da toprak imtiyazlarını gösteren belgeye verilen addır. Berat kelimesinin isim olarak kullanılmasının ardından 'onurlandırılmış' anlamı kalıp olarak yerleşmiştir.

BERAT İSMİ KUR'AN'DA GEÇİYOR MU?

Berat ismi, dini manası da göz önünde bulundurularak kullanılan bir isim olmaktadır. Beraat gecesi dikkate alındığında 'kurtuluş' manasına gelmektedir. Arapça bir isim olmasına rağmen Berat ismi Kuran'ı Kerim'de yer almamaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal