Asaf İsminin Anlamı Nedir?

Türkiye'de en fazla kullanılan isimlerden biri olan Asaf isminin anlamı ebeveyn adayları tarafından araştırılıyor. Kulağa hoş gelmesi ve kullanım kolaylığı ile öne çıkan Asaf isminin anlamı nedir? Asaf isminin ne manaya geldiği ve Kur'an-ı Kerim'de geçip geçmediği merak ediliyor. Peki Asaf ne demek?

10.02.2021-17:13 - (Son Güncelleme: 10.02.2021-17:13) Asaf İsminin Anlamı Nedir?

Yeni doğacak bebeklerini kucağına almak için gün sayan ebeveynlerin en çok araştırdığı konulardan biri de çocuğuma hangi ismi koymalıyım? sorusunun yanıtı olmakta. Erkek bebekler için öne çıkan isimlerden biri olan Asaf ismi de sıklıkla araştırma konusu oluyor. Peki Asaf ne demek? Asaf ismi anlamı nedir?

ASAF İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Asaf ismi, son dönemlerin en popüler ve öne çıkan isimleri arasında yer alıyor. Erkek bebeklerde tercih edilen bu isim Arapça kökenlidir. Sadeliği ve kulağa hoş gelmesi ile öne çıkan Asaf isminin anlamı merak ediliyor. 

Asaf ismi vezir anlamına gelmektedir. Hz. Süleyman'ın zeki ve güçlü vezirinin adı daAsaf'tı. Osmanlı dönemindeki padişahların vezirlerine de bu isim verilmekteydi.

ASAF İSMİ KUR'AN'DA GEÇİYOR MU?

Kur'an-ı Kerim'de yer alan ayetlerde Asaf ismi geçmemektedir. Ancak Neml suresinde anlatılan Hz. Süleyman kıssasında ismi zikredilen vezir, Asaf olarak yorumlanmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal