Benzine indirim geldi mi? Beklenen indirim geldi: İşte 21 Mayıs itibarıyla yeni fiyatlar

Benzine 21 Mayıs tarihi itibarıyla 1 lira fiyat indirimi yansıtıldı. Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte brent petrol fiyatlarında dövizin etkisiyle dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da değişkenlik göstermeye devam ediyor.

21.05.2022-09:35 - (Son Güncelleme: 21.05.2022-10:03)

Brent petrol fiyatlarındaki düşüş ve dövizdeki hareketlilikle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarındaki değişimi dört gözle takip ediyor. Petrol fiyatlarındaki yükseliş ve doların 16 lira sınırına gelmesiyle birlikte benzine birer gün arayla 2 kere zam gelmişti.

Benzinin litre fiyatı 17 Mayıs tarihinde 1 lira 70 kuruş, 19 Mayıs tarihinde ise 1 lira 4 kuruş olmak üzere toplamda 2 lira 74 kuruş artmıştı. Son zamlarla birlikte benzinin litre fiyatı 24 lira sınırına dayanmışken, bu kez bir indirim haberi geldi.

Litre fiyatı düştü

Benzine bugünden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira fiyat indirimi yapıldı. İndirimle birlikte benzinin litre fiyatı İstanbul'da 22 lira 86 kuruşa, Ankara ve İzmir'de ise 22 lira 97 kuruşa düştü.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

EPGİS fiyat değişimlerini duyurmama kararı almıştı

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından sendika, dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal